Hovudside

Mine Tomato Planter Er Wilting og har gule flekker

by Walther

Mine Tomato Planter Er Wilting og har gule flekker

Tomatplanter som er mest vanlig dyrket grønnsak avling i Amerika, og de er ganske lett å vokse, ifølge University of Illinois Extension. Imidlertid tomater som ikke er motstandsdyktig mot sykdom er mottakelig for bakterieinfeksjon og andre lidelser, så som de som er forårsaket av insekter. Hvis du merker at tomatplanter er visner og har gule flekker, inspisere anlegget nærmere å finne ut av smittekilden.

Leaf Mold


Dersom lys gulaktig flekker på den øvre overflate av bladet, sannsynligvis har tomatplante bladjord. Brune sopp massene også vises på blad nedre overflate eller nær stammen. Mens denne sykdommen vanligvis sprer seg i veksthus, kan det også spre seg til hagen eller feltet under transplantasjonen. Formen infiserer også frukt og stilken, eller hovedstammen av anlegget. Bladene slippe tidlig, viser sykdommen utvikler seg gjennom anlegget system. Hvis du er voksende tomatplanter i drivhus, senke nivået fuktighet, noe som vil redusere fuktinnholdet i luften som avler formen. Påfør soppdreper umiddelbart å kontrollere formen.

Pulveraktig mugg


En tomatplante med gule lesjoner eller flekker på den øvre overflaten av bladene og en uklar, soppspore på den nedre del av bladet indikerer pulveraktig mugg. Selv om det er lik bladjord, er den betydelige forskjell at det i de tidlige stadier av infeksjonen, er det hvite flekker på bladene. Øke luftsirkulasjonen ved avstands planter lenger fra hverandre reduserer sannsynligheten for mugg utvikling. Ved første tegn på symptomer, spray en soppdreper. Ifølge Iowa State University Extension, ved hjelp av flere soppmidler samtidig bidrar til å bekjempe problemet. Ifølge Cornell University Department of Plant Pathology, pulveraktig mugg vanligvis infiserer tomater i tørt klima, som de i vestlige stater.

Tobakk Mosaic Virus Disease


Den tobakk mosaikkvirussykdom hos tomatplanter manifesterer først i bladene og deretter i fruktene. Vanlige stammer forårsake mosaikk, flekket eller spraglete gule og mørkegrønne områder på bladet. Sykdommen forårsaker også bladene til å vokse spiss, i stedet for svakt avsmalnende. Blister-lignende formasjoner også vokse på bladene, en god indikasjon på at mosaikkvirus er årsaken til gule flekker. Temperatursvingninger, dårlige lysforhold, næringsmangel og vannstress alle forårsake sykdommen.

Verticillium Wilt


Verticillium Wilt er en av de mest vanlige tomatplantesoppsykdommer. Gule flekker på de nederste radene i blader, nærmest jorda. Etterlater deretter vil, slå raskt alle gule og slipp. Mens det er ingen kur for sykdommen, innkjøp Verticillium bestandig tomattyper - angitt på en frøplante pakke eller barnehage plante med en "V" - er den beste måten å forebygge sopp.