Hovudside

Slik installerer du et tau på en forlengelse stige

by Walther

Riktig roped, gjør en forlengelse stige et hus arbeid litt enklere; du kan nå takrenner som er utenfor rekkevidden av en enkel gardintrapp og selv nå taket ditt. Skyvestiger krever lite vedlikehold, bortsett fra en og annen re-roping når tauet som hever utvidelsen slites ut eller er ødelagt. Re-roping en forlengelse stige kan virke ukomplisert ved første øyekast, men med mindre tauet er installert på stigen ordentlig, utvidelse - som du trekker opp ved å trekke ned på tauet - kan skli, falle ned og forårsake alvorlige skader.

Bruksanvisning


•  Sett stigen på siden slik at du kan jobbe med det enkelt. Løse knuten fra rung tauet er knyttet til.

•  Trekk tauet ut av skivene, og trekk deretter tauet tilbake gjennom thimbled sløyfe den passerer gjennom, før tauet er fri fra stigen.

•  Bend tauet rundt bunnen ringt og presse den bitre ende (enden av tauet uten sløyfen) gjennom løkken. Trekk den bitre slutt på tettsittende løkken rundt rung. Tråd the bitter end gjennom skivene.

•  Linje opp de nederste trinnene i de to delene av stigen. Trekk bitter ende ned til den nederste trinn på motsatt side av trinnet som har løkken rundt seg. Trekk slakk ut av tauet og bind den på plass på nederste trinn som er unroped - noen sikker knute vil gjøre.

•  Skjær overflødig tau med en kniv og vikle enden med en liten bit av duct tape. Trekk i tauet til å teste operasjonen av stigen.