Hovudside

Hvordan fortelle om mitt Siding Er Syntetisk Stukkatur

by Walther

Hvordan fortelle om mitt Siding Er Syntetisk Stukkatur

Syntetisk stukkatur, også kjent som "utvendig isolasjon og etterbehandling system" eller EIFS, har vært brukt siden 1950-tallet som en svært effektiv, vanntett ytre finish som har utseendet av sement stukkatur. Fordelen med syntetisk stukkatur er at hus dekket i isolerende syntetisk stucco kan varmes opp og kjøles med mindre effekt. Ulempen er at hvis selene rundt syntetisk stukkatur er kompromittert, kan fuktighet komme inn, men det kan ikke komme ut, noe som kan føre til råtnende trevirke og andre problemer.

Bruksanvisning


•  Se nøye på overflaten av stukkatur. Hvis det er sprekker, er det sannsynlig at du har sement stucco, ikke syntetisk. Hvis det er noen netting synlig under sprekkene, er det mest sannsynlig sement.

•  Spray litt vann på overflaten av stukk. Syntetisk stukkatur er vanntett, og vil ikke absorbere væsken. Sement stukkatur vil absorbere det, så tørr.

•  Trykk på overflaten av stukkatur forsiktig. Hvis det har en hul lyd, er det sannsynlig syntetisk stukk. Hvis lyden er solid, er det sement.

Tips og advarsler


  • Hvis du fortsatt ikke kan fortelle om din stukkatur er ekte eller syntetisk, har et hjem inspektør sjekke det.
  • Hvis ditt hjem ble bygget før 1980 og utvendig har ikke hatt en større renovering, er din stukkatur real; men mange nyere boliger har også ekte stukkatur, så en nyere hjem ikke automatisk indikere syntetisk stukkatur.
  • Syntetisk stukkatur med ødelagte seler på leddene rundt vinduer og punkteringer i overflaten kan føre til alvorlig skade på ditt hjem. Hvis du ser noen problemer, har dem løst av en profesjonell så snart som mulig.