Hovudside

Hvordan bygge en hage Arbor for din Yard eller hage

by Walther

Hvordan bygge en hage Arbor for din Yard eller hage

Hage arbors var en gang en bærebjelke i meter og hager, og tilbyr en skyggehvileområdet fra daglig kjøkken eller hagearbeid i dagene før air condition. Nå, som da, kan gartnere bruker arbors å utføre ekstra oppgaver utover ser og lukter nydelig. Ikke bare er en arbor en skyggefull, duftende sted å slappe av, men det er også en inngangsport til din eiendom og en fungerende del av blomsten eller grønnsakshage. Du kan vokse lette planter, fra druer til erter til humle, i og på din hage Arbor.

Bruksanvisning


•  Velg en solrik og nivå plassering for din hage lysthus. Området skal være ca 5 meter lang og tre meter bred. Pass på jorda i og rundt området du har valgt er godt drenert.

•  Mål den foreslåtte hage arbor grensen. Dryss mel rundt grensen for å markere området. Markere hjørnene med fire store hage bergarter. Det er der du vil installere dine arbor hjørnestolper.

•  grave hjørne stolpehull ett hull om gangen. Grav hvert hull mellom 24-30 inches dyp. Spade en base av ca 4 inches av ert grus i hvert hull.

•  Forbered hurtigs betong som anvist på posen. Satt og spenne hvert innlegg. Sjekk for å være sikker på at innleggene er nivå.

•  Legg en topp bord fem meter lang, 4 inches bred og 1 cm tykk på langs over toppen av to hjørnestolper. Nail styret til toppen av innleggene. Gjenta for å installere et bord for å koble de to andre innlegg på langs.

•  Trim en lengde på hønsenetting fem meter lang med 36 inches bred. Begynnelsen på den ene enden, stifte ledningen til de beste styrene til toppen av lysthus er dekket i hønsenetting.

Tips og advarsler


  • Å vokse vinranker og klatre blomster, rydde et område omtrent seks inches bred rundt dine hjørnestolper. Plante te roser, morgen herligheter, trompet vintreet, klematis, blåregn og andre fargerike klatrere i bunnen av hvert innlegg.
  • Hold en stol og bord i din hage arbor for å slappe av og for sit-down hage plikter som å plukke gjennom greener og knipser grønne bønner.