Hovudside

Hva er Residual Lighting?

by Walther

Residual belysning refererer til mengden av ekstra lys som sendes ut fra et belysningssystem, enten det er innvendig eller utvendig belysning. For eksempel, pekte en landskaps lys på et tre er ment å belyse treet; Men noen lys som skinner inn i himmelen er rest lys. Rest belysning, noen ganger kalt lysforurensing eller lys skyldnere, er raskt blitt et tema for diskusjon i vitenskapelige miljøer.

Interiør Kilder


Den vanligste formen for rest belysning i innvendig bruk er digitale klokker, kraft indikatorer og opplyste skjermer på hvitevarer og datautstyr. Hver av disse kaster en glød som lyser opp innsiden av hjem og kontorer.

Utvendig Kilder


Utvendige kilder til rest lys kommer fra gatelys, sikkerhet lys, landskaps lys, plakater og annen skilting. Disse kildene til ekstra lys lagt sammen skaper det som kalles en "urban glød" rundt dagens byer.

Vitenskapelige forgreninger


Polysomnographers, forskere som studerer søvnvaner, har funnet ut at interiøret gjenværende belysning påvirker folks evne til å oppnå en god natts søvn. Utvendig rest belysning har gjort det vanskelig for astronomene å studere stjernene, som urbane himmel glød og blending økning og synlighet avtar. Nye belysningsdesign og krav fokuserer på å minimere rest belysning.