Hovudside

Hvordan å kutte ned en Philodendron

by Walther

Philodendrons er berømt lett å vokse potteplanter. De tåler inneklima godt og er tilgivende av eierens feil. En Philodendron vil vokse på minimal omsorg. Men for å trives, trenger den omsorg og oppmerksomhet. Beskjæring er en fin måte å temme en spinkel eller lange lemmer Philodendron. En årlig eller periodisk nedskjæring vil redusere Philodendron størrelse og stimulere den til å vokse tett.

Bruksanvisning


•  Skjær individuell Philodendron blader til et punkt like over et blad. La så lite stubbe ovenfor bladet som mulig. Skjær tilbake Philodendron så langt du ønsker. De svarer godt til en hard nedskjæring. Men la det være minst tre eller fire blad på hver vine så Philodendron kan lagre nok energi til å sprette tilbake.

•  Kompost eller forkaste kutt løvverk.

•  Vann den Philodendron umiddelbart etter at du beskjære det. Tørke-stresset Philodendron vil ikke sprette tilbake så lett etter en hard beskjæring.

•  Kutt Philodendron igjen når den ser spinkel, sykelig, eller dets vinranker bli for lang. Inntil da, la planten til å vokse som vanlig. Beskjæring ikke må utføres årlig - bare når planten trenger det.

Tips og advarsler


  • Tre philodendrons må ikke beskjæres tilbake på samme måte som houseplant philodendrons. De vil overleve, men de vil ikke grenen veldig godt etterpå.