Hovudside

Hvordan Transplant Modne Nelliker

by Walther

Nellik er en av de eldste blomstene kjente og er en favoritt i hagen. Mangfoldet av farger tilgjengelig gjør nelliker et utmerket tillegg til landskapsforming, og den blomstrer er langvarige og velduftende. Nelliker er lett å vokse og blir ofte brukt i tørket ordninger og bryllup buketter.

Bruksanvisning


Hvordan Transplant Modne Nelliker


•  Grav hullene der vil du plassere de nelliker. Hullene skal være dobbelt så lang og dobbelt så bred som røttene på de nelliker å bli transplantert. Plass hullene 12 til 18 inches hverandre. Før planting, bland en kopp alle formål gjødsel i jorda du har fjernet fra hullet, og blander det godt inn.

•  Velg planter fra hagen din som er 2-4 år gammel. Ved hjelp av en hage spade, grave en sirkel i skitt rundt nellik. Ved hjelp av en spade, får spissen under anlegget for å plukke opp roten, samt nellik. Når de er ute av jord, vil man dele dem på bunnen av roten. De fleste modne planter kan deles inn i to eller tre mindre anlegg, avhengig av deres størrelse.

•  til en blanding av plantejord og gjødsel til hullet modne nellik var i og en av nelliker man separerte kan gå tilbake i dette hullet. De andre vil gå i hullene du har forberedt på forhånd.

•  Skyv jord tilbake rundt plantene, men ikke tamp det tett. Vanne nelliker grundig, men ikke slik at de blir stående i vann. Hvis været er veldig varmt, vann hver dag, og dette vil hjelpe dem til å tilpasse seg sine nye hjem. Hvis det ikke er ekstremt varm ennå, vil hver par dager nok. På bare noen få uker, vil du nyte de blomstrer på dine nelliker.

Tips og advarsler


  • Fargen på en nellik kan endres ved å sette noen dråper konditorfarge i vann og dyppe blomst i denne blandingen.
  • Hage varianter av nelliker vanligvis vokse fra en høyde på 10 inches til 20 inches.
  • Når dele nelliker, må du kanskje bruke beskjæringssaks eller en spade i stedet for hendene. Disse kan være vanskelig å bryte fra hverandre.