Hovudside

Hvordan Cut en Vining Plant

by Walther

Hvordan Cut en Vining Plant

Fra vinranker til mandevilla, kan Vining planter legge mat og farge til landskapet. Avhengig av art, Vining planter ofte produsere mange meter av vekst hvert år - det er fint hvis du prøver å dekke den siden av en lite attraktiv garasje eller uthus med grønne og kanskje blomster, men noen vinranker kan bli invaderende med deres florerer vekst. Vurdere kudzu vintreet, som er en introdusert art som oppstår i det sørøstlige USA og kveler andre planter med sine blader og 100-fots vinstokker. Cutting praksis varierer, avhengig av hvilken type vintreet du har.

Bruksanvisning


Ønskelig Vines


•  Skjær ønskelig vinstokker som mandevilla, blåregn, klematis og kaprifol når som helst på året for å begrense spredningen til områder der du ikke vil ha dem. Klipp av de bakre endene av vinstokker med clippers, kutte omtrent 1/2 tomme på ytterkanten av en node. Gjør din kutt i en 90-graders vinkel til stammen.

•  Beskjær vinranker og andre frukter som pasjonsfrukt i vinter, etter at de er ferdig med sin fruktproduksjon for året, og når de er sovende. Også alvorlig sviske prydplanter som mandevilla i vinter, spesielt i klimasoner hvor frost eller snø oppstår. Druer har spesielle beskjæring behov (se Ressurser), men andre slike som pasjonsfrukt og mandevilla kan dra nytte av beskjæring nær jorda nivå.

•  Kutt alle døde, ødelagte og syke greiner tilbake til hoved stilken eller stammen. Skjær rent i en 90-graders vinkel til stammen og ikke la en spire.

•  Leder tilbake lang skyter med litt løvverk ved å kutte opp til en tredjedel eller halvparten av sin lengde. Skjær rent i en 90-graders vinkel til grenen å oppmuntre lateral vekst.

Uønskede Vines


•  Destroy rotsystemet av vinstokker som kudzu. Kutt vintreet på bakkenivå og ødelegge alt bladverket ved å brenne det eller plassere den i tett tillukket svarte plastposer.

•  Klipp området så nær bakken som mulig etter at du har kuttet vintreet tilbake. Gjenta klippe en gang i måneden i inntil to år.

•  Påfør en systemisk ugressmiddel som glyfosat til bunnen av kudzu vintreet tid etter at du klippe det til bakken hvis du ønsker det.