Hovudside

Komponenter av Takrenner

by Walther

Komponenter av Takrenner

Takrenner klem kanten av taket for å bære skadelig regnvann bort fra hjemmet ditt. Komponenter i en vellykket takrenne system inkluderer en godt designet tak, takrenner selv og en storm dreneringssystem. Maskinvaren som holder rennen sammen er en viktig komponent i systemet. Hardware består av bukseseler og gutter rør i forskjellige størrelser. Rørene er montert i stykker til å passe de spesifikke vinkler på taket.

Dirigenter


Dirigent er et annet begrep for downspout, en komponent som leder vannet vekk fra taket. Dirigenter kommer i forskjellige størrelser, de fleste følger de to ved tre eller to av fire konstruksjon. De er konstruert i stykker langs siden av huset avstivet ved bånd som passer mot downspout og festes til veggen.

Band


Band er bukseseler som holder takrenner og nedløpsrør på plass. En universell bandet passer de fleste størrelser av downspout. Båndene som holder takrennen kalles kleshengere. Gutter band er tynnere og ofte brytes rundt rennesteinen å feste til taket.

Dirigent Heads


Dirigenten hodet sitter på toppen av downspout. Det fungerer som en trakt som leder regnvann inn i downspout. Dirigent hoder er ofte utsmykket designet for å matche utsiden av et hus. Rennesteinen systemet dirigerer vann til dirigenten hodet som deretter renner inn i downspout.

Albuene


Albuene er biter av rør festet til downspout. Navnet "albue" refererer til den skrå form av rørene. Albuene er installert på hodet av downspout, rett under dirigent hodet, og ved foten av tuten. Vann er kastet ut fra basen albue av en downspout.

Gutter Guard


Gutter vakter er en valgfri del av en takrenne system. De hviler på rennen å hindre løv og rusk fra å skape blokkeringer i rennesteinen. Gutter vakter er ikke 100 prosent effektiv, slik at de er noen ganger installert med en hengsel som tillater dem å åpne for takrenne rengjøring.