Hovudside

Hvordan Space Dill Planter

by Walther

Hvordan Space Dill Planter

Legg dill til urtehage og nyte det for sine smakfulle blader og frø. Den fjærlett grønne blader og små gule blomster skjermblomster er attraktive og spiselig. Plantene tar minimal plass i urtehagen, men de krever riktig avstand til å produsere på topp. Fylt planter konkurrere for næringsstoffer, vann og sollys, noe som fører til svak vekst og dårlig produksjon av oljer som gir dill sin smak. Avstand plantene for langt fra hverandre inviterer ugress å vokse mellom planter og avfall verdifull hage plass.

Bruksanvisning


•  Sow dill frø på jordoverflaten i en godt drenert, full-solseng. Sow omtrent ett frø per to inches av rad og plass radene 12 inches hverandre. Dekk frøene med en 1/4-tommers lag av jord.

•  Mist sengen med en fin spray av vann hver en til to dager. Hold jorden fuktig, men unngå over-vanning og soggy jord.

•  Tynne spirene når de spire, vanligvis innen en til tre uker etter såing. Trekk opp de ekstra planter som vokser i hver rad slik at de gjenværende dill plantene er plassert ca 9 inches hverandre i raden.

Tips og advarsler


  • Dill er en kortvarig plante som vanligvis går til frø og slutter å produsere innen to måneder. Sow fersk sæd hver fjerde uke for en kontinuerlig tilførsel av frisk urt gjennom hele sommeren.
  • Plant dill i potter hvis en hage seng er ikke tilgjengelig. Plante ett dill frøplante per 6- til 8-tommers container.