Hovudside

Naturligvis Kryssøves Blomster

by Walther

Naturligvis Kryssøves Blomster

Verden av naturlig kryssbestøves planter er uendelig, med tusenvis av arter og sorter rundt hele verden og mer blir dannet hver dag. Naturlig hybridisering skjer overalt, inkludert din egen hage. Anywhere to kompatible arter eller varianter er til stede, insekter vil bære pollen fra den ene til den andre. Når anlegget forplanter seg, enten ved frø eller ved multiplikasjon, er et nytt naturlig variasjon opprettet. Noen av disse naturlige hybrider har fått navn, spredd og innført som kommersielle valg slik at alle kan nyte sin skjønnhet. Noen forblir bare som villblomster, men alle av dem er mirakler av naturen.

Generelt


De fleste naturlige hybrider skje innen grupperinger av planter kjent som naturlig hybrid svermer, hvor plantene krysspollinerer med svikte å danne mer naturlige hybrider. Naturlig forekommende plante svermer har blitt studert og dokumentert i hundrevis av år. Gregor Mendel studerte nattlysolje i 1800, og flere forskere har fortsatt studien siden da. En sverm av naturlige azalea hybrider på Gregory Bald fjellet er en azalea drøm, og Donald Hyatt av den amerikanske Rhododendron Society ledet et prosjekt for å klassifisere og katalogisere dem. Dette er bare to eksempler på studiet av naturlige hybrider, med mange mer sannsynlig skjer over hele kloden.

Evening Primrose


Greg Mendel begynte å studere Oenothera på 1800-tallet. Hugo de Vries plukket opp sitt arbeid i 1900, og mange genetikere har studert dem siden da. De oppdaget at nattlysolje har evnen til å mutere og fortsatt produsere særegne hybrider fra frø, selv når du bor i umiddelbar nærhet til foreldreplantene. Dette fenomenet er nesten uhørt i naturen, fordi naturlige hybrider er vanligvis sterile.

Brugmansia


Brugmansia x candida er en naturlig hybrid av B. versicolor og B. aurea oppdaget vokser i naturen i de Ecuadoran fjellene. To former for dette anlegget finnes: den opprinnelige hvite blomster og en med ferskenfarget blomster. Ecuador Pink er en naturlig hybrid av ukjent opphav oppdaget vokser i ett lite område i det sørlige Ecuador. Sine 12- til 18-tommers-lange blomster åpen snø hvite og endre gradvis til en dyp rosa. Den ble introdusert av Logee sin Drivhus til det kommersielle markedet.

The Gregory Bald Mountain Asalea


I Great Smoky Mountains langs grensen Tennessee-North Carolina, eksisterer det en sverm av naturlige hybrid asalea som ingen andre. På Gregory Bald fjellet, nå en del av Great Smokey Mountains National Park, asalea vokse i og rundt en isolert dal som en gang var hjemmet til en landsby som heter Cades Cove. Donald W. Hyatt, President of the Potomac Valley avdelingen av American Rhododendron Society, og Virginia McLean har begynt å dokumentere og katalogisere de naturlige hybrider funnet på Gregory Bald og har publisert sine funn på nettet.