Hovudside

Hvordan gjødsel Fôr Soyabønner

by Walther

Hvordan gjødsel Fôr Soyabønner

Foliar foring er en fremgangsmåte for å gjødsle en plante ved å sprøyte bladene med flytende gjødsel i stedet for påføring av gjødsel til jorden og rotsystemet. Den flytende gjødsel er vanligvis fremstilt av en blanding av tørket tang pulver og grønn te. Foliar fôring er den eneste metoden for å gi gjødsel til en plante dyrkes hydroponically, og er en supplerende måte å gjødsle plantene vokser i næringsfattig jord. Foliar fôring er spesielt gunstig for hurtigvoksende planter som soyabønner fordi vanlige gjødselmetoder ofte ikke kan holde tritt med den raske veksten og ernæringsmessige behov av anlegget.

Bruksanvisning


•  Klargjør flytende gjødsel ved å koke en liter kildevann i en kasserolle. Plassere 3 oz. av tørket kamille i en te ball og bratt den i varmt vann for 3 til 4 minutter. Ta te ball ut og la kamille te kult.

•  Bland 2 ss. av pulverisert tang konsentrere med gallon av kamille te. Pass på at pH-nivået i gjødsel er mellom 5,5 og 8,5. Fyll sprayflaske med tang og te løsning.

•  Kontroller at temperaturen er rundt 72 grader Fahrenheit. Vannabsorpsjon er dårligere ved temperaturer over 80 grader F fordi anleggets stomates, eller porer, lukke opp ved at temperaturen slik at anlegget ikke mister vann.

•  Slå av eventuelle vokse lysene over soya anlegget hvis det blir dyrket hydroponically innendørs. Vanndråper på bladene kan forstørre stråler av lys og ender opp med å brenne bladene og forstyrrer opptaket av gjødsel. Slå av lyset vil bidra til å forhindre brenning bladene når den flytende gjødsel er sprayet på anlegget.

•  Spray bladene på soyabønner anlegget med en fin tåke. Små dråper av gjødsel er lettere for anlegget å absorbere enn store dråper, så sett munnstykket til å spraye en lys tåke. Spray topper og undersiden av bladene, hvor de fleste av stomates er funnet. Gjennomvåt anlegget er ikke nødvendig og vil bare resultere i bortkastet gjødsel.

•  Spray soya anlegget en gang i uken i vekstsesongen, som starter i april og avsluttes i oktober. Slutte å mate anlegget i løpet av de sovende stadier i de kalde månedene, vanligvis mellom oktober og april, for å gi anlegget en pause. Skyll anlegget med destillert vann for å vaske av eventuelle saltoppbygging på bladene.

Tips og advarsler


  • Flytting av en vokse lys som henger over en plante bort under sprøyting anlegget vil hindre gjødsel tåke fra å skade overflaten av lyspæren.