Hovudside

DIY Hvordan erstatte en Home AC Filter

by Walther

Det er mange grunner til å erstatte et klimaanlegg filter, den fremste blir helsen til familien din. Det andre er å holde klimaanlegget kjører som ny. Klimaanlegg filtrene fjerne partikler fra luften som støv og lo, som tette klimaanlegget fans. Skifte filter anbefales om en gang hvert halvår, men du bør erstatte din oftere dersom miljøet krever det. Du vil finne nye filtre på jernvare og Oppussing utsalgssteder.

Bruksanvisning


•  Slå av klimaanlegget ved å slå av bryteren til enheten i sikringsskapet. Før sikrings til av-stillingen ved å vippe bryteren.

•  Finn klimaanlegg filteret. Det er et stort rektangulært element med en myk papirdeksel rundt kanten, og en finmasket innsiden. Mange klimaanlegget filtre har også forsterkende netting over begge sider. På mange maskiner er det plassert på forsiden hvor det er lett tilgjengelig.

•  Fjern filteret ved å trekke den opp og ut av klimaanlegget. To vertikale spor og en horisontal sporet på bunnen, holder filteret på plass. Trekk opp og skyv den ut.

•  Legg merke til målinger av filter, eller enda bedre, ta den med deg til butikken når du kjøper en ny. Denne måten alt du trenger å gjøre er å størrelse opp riktig filter og gjøre kjøpet. Eller skrive ned filter dimensjoner på et stykke papir og ta den med deg. Dimensjonene er skrevet på grenseområdet for filteret.

•  Skyv det nye filteret inn i sporet som brukes til å inneholde det gamle filteret. Slå klimaanlegget igjen.