Hovudside

Spray for å kontrollere Anthracnose i Mangoes

by Walther

Spray for å kontrollere Anthracnose i Mangoes

Alle kommersielle mango operasjoner i fuktig klima krever regelmessig soppdreper spray anvendelser for å beskytte mot anthracnose, en ødeleggende sykdom som kan sterkt redusere fruktproduksjon. Mens noen varianter av mango kan ha høyere motstand mot anthracnose, alle mangotrær er noe utsatt for denne plagsom sykdom. Fungicider er en nyttig mekanisme for å kontrollere anthracnose, når tilstrekkelig og riktig brukt. For best resultat, gir grundig dekning og rettidig applikasjoner, og ikke spray med kjemikalier mer enn tre ganger i året. Redusere presset på soppmidler ved hjelp reagentless kontrolltiltak, for eksempel forsiktig sorten utvalg og konsekvent Beskjæring.

Anthracnose Soppdreper Sprays


Mango dyrkere er begrenset av plantevernmiddel reguleringer som begrenser produkttype og tilgjengelighet. I USA, er det relativt få soppmidler som er godkjent for bruk. Kobber fungicider, med den aktive ingrediensen kobberhydroksyd, har den høyeste grad av aksept på verdensbasis, og de er tilgjengelige innenlands å behandle anthracnose i mango. Generelt er kobber fungicider antatt å være mest effektive når de anvendes i forbindelse med ditiokarbamat fungicider. Foreløpig er den eneste dithiocarbamate soppdreper godkjent i USA er et produkt som kalles Ferbam.

Soppdreper Timing


Den Soppdreper Resistance Handling Komiteen anbefaler ikke mer enn tre soppdreper søknader per vekstsesong, ideell kombinert med andre former for motstand. For best resultat, frakk alle potensielt utsatte deler med soppdreper når de første panicles vises, før infeksjon oppstår. Gi ytterligere to søknader 21 og syv dager før innhøsting.

Post-harvest Treatment


Det er mulig å bremse eller redusere symptomer på anthracnose i frukt etter innhøsting. Hvis du mistenker at frukt er infisert av anthracnose, er behandlingstilbud, både kjemiske og reagentless, som vil stoppe svarte flekker og stammen råte oppstår. I USA er det oppvarmede soppdreper tiabendazol brukes i kommersielle pakking hus. Hjem dyrkere kan slappe frukt på 50 grader Fahrenheit umiddelbart etter innhøsting. Vær oppmerksom på, vil dette forsinke modning, og temperaturer kaldere enn 50 grader kan føre til nedkjøling skade. Alternativt kan frukten dyppes i varmt vann, oppvarmet til ca. 120 grader Fahrenheit, i 15 minutter.

Reagentless Treatment


Anthracnose kontroll er mest effektiv når soppdreper spray brukes sammen med andre tilnærminger. Forsvarlig forvaltning reduserer dyrker totale avhengighet av kjemiske soppdreper. Først og fremst velge en anthracnose bestandig rekke mango. Mange indokinesiske / Filippinske mango er smakfull og sykdom motstandsdyktig. Dette er spesielt viktig i fuktige, våte klima der trærne er mest sårbare for anthracnose. Sørg for tilstrekkelig tre mellomrom, og interplant med andre typer trær som ikke vert anthracnose. Til slutt, beskjære mango trær årlig, og tillater ikke falt rusk å forbli på bakken.