Hovudside

Hvordan lage New Wood Look Gamle og Rough

by Walther

Hvordan lage New Wood Look Gamle og Rough

Nytt treverk er vanligvis malt til perfeksjon, med rette linjer, glatte flater og klare, lyse korn. Den har ingen riper, flekker, hull, sprekker eller bulker og er et klart lys farge. Men hvis du ønsker å bruke nytt treverk til å reparere noe gammel og grov (som Bart gulvplanker) eller du sikter til en gammel, rustikk utseende på et møbel, må da lyse, skinnende nytt treverk være alderen. Dette innebærer å skape de feil som kommer med alderen - inkludert bulker, merker og riper pluss gjør veden mørkere og løfte korn så det er ikke så glatt.

Bruksanvisning


•  Opprett uregelmessige bulker på veden ved å slå opp med kjetting eller ved å sette en håndfull av uregelmessig størrelse muttere og bolter inn i et putevar og bashing det mot tre. Sørg for å opprette uregelmessige bulker, som vanlig skade ser unaturlig. Start med bare noen få bulker og se hvordan det ser ut. Hvis det er behov for flere bulker, deretter slå den på nytt, men ikke overdriv det som for mange bulker vil se ut falske.

•  Lag noen riper (bare noen få) med en skarp kniv eller en saks. Hvis du ønsker å opprette woodworm hull, hammer en tynn spiker eller panel pinnen inn i skogen for å sparke noen veldig små hull. Klynge hullene i ett lite område - ikke plasser dem jevnt eller i et fast mønster.

•  Puss av noen skarpe kanter eller hjørner. Bruk grovt sandpapir (40 til 80 grit) viklet rundt en liten blokk av tre. Gammelt treverk vanligvis har avrundede kanter og hjørner. Ikke gjør avrunding regelmessig og glatt. Variere dybden og vinkelen på sander litt, og legge til en bulk eller to ved å treffe kanten med en hammer.

•  Løft treets korn ved å fukte den med vann. Å skape en ru overflate, sand med grovt sandpapir eller skrubb med en skurebørste eller stålbørste.

•  mørkere de skadede områdene i treverket ved å tørke en mørk brun flekk over bulker og riper og tørke av overflødig med en klut pakket rundt en liten blokk av tre. Kluten må holdes flat så det tørker flekken av overflaten og etterlater flekken i bulker og riper. Målet er å gjøre de skadede delene ser mørkere.

•  Endre fargen på treet til en mørkere, gråere tone ved å bruke en grå-brun flekk (eller bland grå flekk med brun flekk). Påfør tynt og tørke av overflødig raskt. Jo lenger flekken er igjen på tre, vil den mørkere veden bli.

Andre måter å gjøre treverket en gammel grå-brun farge inkluderer tørke med sterk te eller kaffe, eller med grå og brun skokrem. Du kan også bruke kaustisk soda (lut), men vær veldig forsiktig så dette er sterkt etsende og kan brenne huden din eller skade øynene. Alltid bruke verneutstyr, inkludert gummihansker og vernebriller. Kaustisk soda skader treverket, så hvis du ønsker en virkelig grov utseende, så dette kan være løsningen. Nøytralisere kaustisk soda ved å tørke den med en løsning av eddik og vann.