Hovudside

Husholdnings Tips: Ammoniakk

by Walther

Husholdnings Tips: Ammoniakk

Ammoniakk kan lukte forferdelig, men det kan bli din beste venn når du er rengjøring av huset. Ammoniakk er en billig husholdning rengjøring løsning som vil fjerne flekker, rene glass og fjerne fett. Bruk ammoniakk kun i godt ventilerte områder - røyk er ikke bare lukt, kan de også gjøre at du føler deg ør.

Fjern Klær Flekker


Blekemiddel flekker som sennep, gress og blod med en fortynnet ammoniakkløsning. Bland en del ammoniakk med en del vann og bruke den direkte til flekken med en ren pipette. La løsningen sitte på flekken i flere minutter, til ammoniakk bleker flekken. Plasser en flytende vaskemiddel over flekken i ca 15 minutter og skyll hele området med kaldt vann. Vask deretter plagget på en vanlig vask for å fjerne flekken helt.

Rengjøring av ovnen


Fjerne gjenstridige flekker fra ovnen med en skål med ammoniakk. Fyll en ren bolle med nonsudsing ammoniakk og legg bollen på toppen av en cookie ark. Ikke varm ovnen - i stedet, plasserer bollen i kald ovn over natten for å løsne flekker på døren og vegger av ovnen. Åpne alle vinduene på kjøkkenet før du åpner ovnsdøren neste morgen. Skrubbe ovnsdøren og vegger med en liten mengde av ammoniakk og noen få dråper av fatet væske for å fjerne flekker.

Fjerne flekker fra Crystal


Vann flekker kan gjøre god krystall titt skyet. Gjenopprette glansen ved å dyppe din krystall i et vann og ammoniakk. Hell 2 kopper vann i en bolle og tilsett tre dråper ammoniakk. Bland løsningen og dyppe en ren bomullsklut i bollen. Gni krystall med klut og skyll med rent vann. Tørk av med en tørr, ren klut for å gjøre din krystall glans.

Frastøte møll


Hvis møll forlater avslørende hull i klærne, vaske skapet vegger med en ammoniakkoppløsning for å frastøte dem. Bland 1/2 kopp ammoniakk med en qt. vann i en bøtte. Dypp en svamp eller klut i løsningen og vask vegger og hyller av skapet med ammoniakk. Hold skapet døren åpen og åpne vinduene i rommet for å ventilere området inntil ammoniakk tørker helt. Når lukten forsvinner, møllene vil, også.