Hovudside

Hva er en RO Water System?

by Walther

Hva er en RO Water System?

Hvis du er bekymret for kvaliteten på din husstand vann eller du ikke liker måten det smaker eller lukter, en omvendt osmose, eller RO, er vannsystem noe å vurdere. RO er en filtreringsprosess som renser vannet. Avsaltingsanlegg bruker RO for å slå av sjøvann inn i drikkevann. Systemet har blitt forholdsvis vanlig i husholdninger fordi det fjerner et stort antall andre enn salt stoffer i tillegg.

Urenheter og forurensninger


En RO vann-systemet har en rekke deler, hvor de viktigste er en semipermeabel membran som blokkerer en høy prosentandel av urenheter og forurensninger. Systemet kan også ha andre typer filtre, avhengig av de stoffer som man trenger for å eliminere, så som bakterier, klor, nitrater, hydrokarboner, sulfater og tungmetaller som bly og kvikksølv.

Holding Tank


RO vannrensing begynner når du slår på en bestemt kranen koblet til systemet. Du får renset vann fra en oppsamlingstank, og mer vann fra springen beveger seg gjennom rensesystem for å erstatte beløpet du fjernet. Standarden RO lagertank rommer opp til 2,5 liter vann, ifølge ESP Water Products. Større tanker og til og med hel-house-systemer er også tilgjengelig. Vær oppmerksom på at en hel-huset system krever betydelig rørleggerarbeid og betydelig upfront pris.

Prosess


En RO-systemet inneholder en eller flere forfiltere. Disse er typisk sedimentfiltre som fjerner stoffer som sand og silt. En annen prefilter kan være et kullfilter som fjerner klor og lukt. Systemet vanligvis også inkluderer et kullfilter som en post-filter for å fjerne all smak og lukt. Mellom vannutskiller og post-filter er det RO membran. Denne membranen er ansvarlig for å fjerne den største delen av urenheter og forurensninger. De rensede vannet beveger seg til septiktanken, og stoffer som er blokkert av membranen renne bort.

Betraktninger


I tillegg til blokkering av urenheter og forurensninger, RO et vannsystem blokkerer også mineraler som vanligvis finnes i grunnvann, som blant annet natrium, kalsium og magnesium. Dette betyr at systemet blokkerer et visst nivå av næringsstoffer og smak, samt. I tillegg er noen kommuner legge fluor til vann for å beskytte mot hull i tennene; RO vann systemblokker som mineral også. Hvis du vil at barna skal ha noen ekstra fluor, spør tannlegen din om den beste måten å gjøre det.