Hovudside

Hvordan å plante hortensia

by Walther

Hvordan å plante hortensia

Hortensia (Hydrangea macrophylla) er en attraktiv blomstrende busk. Den dyrkes i fuktig, godt drenert jord i hager over hele USA. Av og til må en hortensia busk bli flyttet fra sin eksisterende plassering i landskapet. Hvis ikke transplantert riktig eller til rett tid på året, kan den hortensia busk opplever stress som vil skade eller drepe planten. Å kunne plante eller transplantere en hortensia busk, hjelper det å følge noen regler.

Bruksanvisning


•  Flytt hortensia hvor det vil ha nok plass til å huse den hortensia etter at den når full størrelse. Det ville være et sted fire meter bred med fire meter dyp. Plante hortensia hvor det vil bli beskyttet mot varme ettermiddagssolen, men hvor det vil få sol før om ett eller to på ettermiddagen. Unngå å plante etter skygge trær, som røttene til treet vil konkurrere med hortensia for fuktighet.

•  Transplant hortensia når planten er sovende, som vil være i slutten av høsten eller vinteren i sørlige USA I områder hvor bakken fryser, transplantasjon tidlig på våren, så snart jorda kan bearbeides.

•  Grav opp så mye av rotsystemet som mulig. Begynne å grave minst 24 inches fra store prøver, så de rotsystemer kan være deceivingly stor. Grave dypt og under busken. Ikke trekk i de øvre greinene eller du risikere å skade anlegget ved å trekke den øverste vekst bort fra røttene. Ta den tiden du trenger. Grave nøye rundt og under anlegget inntil den er løsnet fra sin beliggenhet.

•  Løft hortensia busk fra bakken. Løft roten ballen ut, men ikke trekk på toppen vekst. Plasser busk på en presenning og dra eller bære den til den nye plasseringen. Tåke roten delen og dekke planten eller plasser det er skyggen, hvis det kommer til å være mer enn et par minutter før den hortensia er plantet. Ikke la røttene tørke ut.

•  Plasser busk i plantehullet på samme dybde det ble plantet i sin forrige plassering. Tilsett vann til jorda som du plasserer jorda rundt røttene, slik det ikke er noen luftlommer rundt røttene. Legg til en 1- til 2-tommers lag mulch rundt roten bunnen av hortensia når alle jord er lagt til. La vannet renne bort før vanning igjen. Rotsystemet av et nyplantet busk vil råtne hvis venstre vannmettet.