Hovudside

Hvordan å reparere en Crock

by Walther

Hvordan å reparere en Crock

Servise, steingods beholdere av leire, kan brukes til matlaging, dekorasjon, lagring eller som planters. Når en crock sprekker eller brudd, avhengig av hvilken type brudd, kan det være mulig å fikse det selv. Men reparere servise med vanlige emulsjon lim (polyvinylacetat lim) som Elmer hvite lim kan gjøre mer skade enn godt, siden de ikke kan effektivt reparere crock og kan være vanskelig å fjerne senere. I stedet ser for keramikk lim som Uhu Lim merkevare, et cellulosebasert lim som oppfører seg som det vanskeligere å finne akryladhesiver keramikk og steingods spesialister bruker.

Bruksanvisning


•  Inspiser skadet crock. Hvis crock er delt inn i flere deler, lagre så mange som mulig og forsiktig vikle dem enkeltvis inn i en klut eller håndkle slik at kantene ikke støte mot hverandre og føre til ytterligere skade før de kan repareres.

•  Legg en bomullsklut på en flat overflate som et bord hvis du vil reparere den selv. Plasser den ødelagte crock på kluten. Organisere crock som et puslespill å sortere ut hvilke deler som vil passe sammen.

•  Rengjør crock. Bruk en myk tannbørste eller en ren bomullsklut for å børste av smuss eller rester nøye.

•  Squirt et cellulosebasert lim lim på en trepinne og forsiktig gjelde for de ødelagte kanter før de flater er dekket.

•  Skyv stykkene sammen en etter en. Bruk myke puter som rekvisitter for å holde crock på plass, eller, hvis den crock er liten, bør du vurdere å plassere den i en bøtte eller badekar fylt med tørre bønner eller ris, som vil holde den limte crock på plass. Tørke i minst 24 timer.

•  Bruk en fil eller barberblad for å skrape av overflødig lim når den reparert crock er tørr. Hvis du bruker som en planter eller for blomster, bør du vurdere å stille med planter liner før du bruker den igjen.

Tips og advarsler


  • Unngå å bryte servise i første omgang ved ikke å stable brikker og ikke utsette servise for ekstrem varme eller kalde temperaturer. Butikk servise i kjølige, tørre steder og støv regelmessig ved hjelp av en bomullsklut.
  • Hvis crock brukes til matlaging, være lei av å reparere selv så mange lim tilgjengelig kan ikke være vanntette, eller de som er kan inneholde giftstoffer. For eksempel, epoxylim inneholde bisphenonal-A, som er giftig. Ring produsenten av crock for reparasjon råd i denne saken og vurdere å erstatte det hvis de ikke vil gjøre reparasjoner.