Hovudside

Hva Er Making hull i min Pepper planter?

by Walther

Diagnostisering årsaken til hull i din pepper plante avhenger i stor grad av hvor hullene er plassert og hvilken type skade som blir gjort. Enkelte skadedyr vil angripe ulike deler av anlegget --- ofte bladene eller pod. Stadium av veksten av pepper anlegget kan også hjelpe i diagnosen, så er det noen skadedyr som foretrekker yngre snarere enn modne pepper planter. En naturlig plantevernmiddel kan styre eller bli kvitt en pest invasjon.

Bladlus


Bladlus kan være svært skadelig for pepper planter. De holder seg til bunnen av pepper plante blad. De forårsaker skade ved å suge på saft av anlegget, slik at bladet til gul, wilt, utvikle hull og til slutt dø. Bladlus vil også hemmelige et honeydewlike stoff som er veldig klissete. Dette stoffet kan hjelpe overføre bakterier fra feilene til anlegget og også oppmuntrer til utvikling av mugg. Bladlus kan vaskes bort eller behandles med en naturlig plantevernmiddel.

Loppe biller


Loppe biller foretrekker yngre fremfor eldre pepper planter. De angriper bladene på pepper plante, lage små hull gjennom mange forskjellige blader. Loppe biller er lett å identifisere til tross for sin lille størrelse, fordi de vil hoppe når de har blitt forstyrret. Sprøyting pepper plante med en blanding av oppvaskmiddel og vann vil gjøre anlegget usmakelig å loppe biller.

Cutworms


Cutworms angripe svært unge pepper planter, ofte foretrakk frøplanter til enda unge pepper planter som ikke har begynt å frukt. Cutworms vil raskt sluke en hel frøplante om problemet er venstre ubehandlet. De er spesielt vanskelig hvis du er direkte seeding dine pepper planter i hagen din, så er det større mulighet for dem til å forårsake skade. Behandling cutworms med et naturlig plantevernmiddel så snart de dukker opp vil bidra til å holde problemet under kontroll.

Mais boremaskiner


Mais boremaskiner angripe pods av pepper planten, ofte som starter fra innsiden av anlegget. De kan raskt føre til mye skade på en enkelt pepper eller til et stort antall av pepperplanter. Mais boremaskiner er caterpillarlike i utseende, og kan fjernes for hånd eller ved et naturlig plantevernmiddel. Marihønene er naturlige predatorer av mais borer egg og vil spise mais borer egg før de har en sjanse til å klekkes.