Hovudside

Farm Pond Care

by Walther

Farm Pond Care

En gård dam er et sted for å nyte fiske, samt å opprettholde en sunn bestand av din favoritt fisk. Det kan tjene som et vannhull for husdyr eller som en irrigasjonskilde. Men hvis det ikke er riktig omsorg, kan det bli en byrde heller enn en ressurs.

Ways


Å sørge for at du har en riktig utformet overløp er avgjørende for riktig vannføring i gården dammen. Hvis vannet er fortsatt stillestående i en dam, kan det vokse over med alger og nå utarmet oksygennivå, noe som resulterer i fiskedød. Et overløp kan være så enkelt som en liten strøm som fører inn i en gress eller så kompleks som et pumpesystem for å slippe ut vann manuelt ved en kontrollert hastighet. Overløp må alltid holdes rene for rusk som kan tette eller hindre flyten av vann ut av dammen.

Vann Clarity


Vannkvalitet er en viktig måler for å bedømme helsen din gård dammen. Måle din dam klarhet er mulig med en Secci disk. Å lage din egen Secci disk, male et stykke betong eller murstein svart og hvit og fest den til et tau. En sunn dam bør ha vann klarhet flere meter dyp. Bruke Secci disken er så enkelt som å senke det til du ikke lenger kan se den, og deretter måle tau ned fra inngangspunkt i vannet, ifølge Cornell Cooperative Extension.

Hvis du mistenker vann klarhet problemer, plassere en prøve av vannet i en glasskrukke. Denne prøven bør sees under et sterkt lys for å identifisere levende organismer. For mange organismer, som for eksempel alger, er tegn på nærings overflod. La prøven stå noen dager også. Hvis bosetting skjer i løpet av disse dagene, har dammen et siltation problem. Ta hensyn til nyere konstruksjon eller endringer i dammen, og inspisere for mulig jorderosjon. Sjekk dammen vann inntreden kilde også.

Dam Bank Erosjon


Bankene i en dam kan erodere spontant i løpet av miljømessige endringer som for eksempel kraftig regn eller vårløsningen. Hindre erosjon krever at bankene i kontakt med vannet har plantevekst, så ikke la bratte banker nakne. Bare plante gress i utsatte områder, som røttene vil bidra til å hindre erosjon. Hvis du ikke kan eliminere problemet eller det er for komplisert å fikse, så kan det være i din beste interesse å kontakte en lisensiert ingeniør.

Akvatiske Weeds


Akvatiske ugress eller en overvekst av planter i en dam kan utgjøre en trussel mot sin funksjon og gjøre det synes skjemmende. Før du tar kjemisk handling, gjør at det er ingen nærliggende gjødsel bidrag fra kilder som septiktanker eller plen behandling. Å fjerne overflødig gjødsel, vurdere å opprette en naturlig dam økosystem. Bremse oppføring av befruktede vann inn i dammen, og lager den med dam planter. Ifølge Pond Mega Store, dam planter inkluderer oxygenating planter, flyteplanter, dypt vann (1 til 2 meter) planter og bog eller marginale dam planter.

Helsen til dammen er avhengig av betydningen av hver av disse. Bare som en siste utvei bør ugressmiddel brukes i dammen. Du kan skumme dreven plantevekst fra dammen, og delvis at det må tømmes i løpet av vinteren kan også styre luke vekst uten å skade sin fisk.

Dyreliv Damage


Bever og muskrats er de største synderne når dammer er skadet av dyreliv. Beavers blokkere overløp med gjørme, mens bisamrotter kan grave hull under dike som leverer vann til dammen, skape vann flow problemer. Hvis dyreliv er en plage, deretter få en Wildlife ordensforstyrrelser Permit fra Department of Environmental Conservation til juridisk felle og fjerne dem fra habitat.

Strømpe dam med fisk.


En dam økosystem er ikke komplett uten fisk. Men for et balansert økosystem, må du lager de riktige fiskearter. Aldri innføre vill lokal fisk, som mange arter er svært konkurransedyktige og kunne til slutt dominere dammen. Ifølge Mother Earth News, hvis du ønsker å lager noen av de vanlige gård dam fisk, for eksempel bass, bluegill, kanal steinbit og sunfish, kan du være i stand til å få dem gratis gjennom ditt lokale Vitenskapelige Sertifiseringer Systems (SCS ) kontor. For en liste over dammen fisk leverandører i staten, ta kontakt med US Department of settefiskanlegg.