Hovudside

Hvordan eliminere Basement Mold og mugg

by Walther

Hvordan eliminere Basement Mold og mugg

Mold og mugg trives i mørke, fuktige områder, og med mindre du bor i en tørr region, kan kjelleren være den perfekte habitat for mugg. Du kan være uvitende om omfanget av problemet. Ifølge Environmental Protection Agency, vokser mugg i skjulte områder, som for eksempel under gulv, rundt rør og rør arbeid, og innvendige vegger. Å eliminere mold og mugg fra kjelleren, først drepe og fjerne det, og deretter ta opp kilder til fuktighet og høy luftfuktighet så det vil ikke komme tilbake.

Bruksanvisning


•  Reparasjon lekkende rør, sel vinduer og fikse sprekker i vegger der fuktighet kan komme inn din kjeller. Å eliminere mold, må du først fjerne overflødig fuktighet.

•  Tørk ut kjelleren. Hvis du bor i et område hvor høy fuktighet er et problem, enten installere en hel-huset avfukter eller angi en bærbar avfukter i kjelleren og la den kjøre.

•  Finn skjulte mold ved å trekke opp små områder av tepper, ved å skjære bort 4-tommers firkanter av tapet, panel eller gips med et verktøy kniv, og ved å inspisere rør og rør arbeid med en lommelykt. Se på områder som synes å være vann-farget eller fuktig. Hvis du mistenker at det er omfattende skjult mold, anbefaler EPA ansette en mold utbedring ekspert.

•  Kast porøse, fuktige og mugne materialer, slik som tepper, mugne himlingsplater og tapet. Fjerne andre absorberende elementer, for eksempel lagret klær, papir eller stoppede møbler. Hvis det er mulig, rengjør dem med fenoliske desinfeksjonsmiddel eller har dem profesjonelt rengjort å drepe muggsoppsporer.

•  Rengjør mold fra harde flater med en ikke-ammoniakk desinfeksjonsmiddel, for eksempel furu-olje renere, og la det tørke grundig. Bruk en skrubb børste på ujevne overflater.

•  Bland sammen ikke mer enn en kopp blekemiddel til en liter kaldt vann og bruke den til harde, ikke-porøse overflater for å drepe eventuelle gjenværende mold spores. Skyll med rent vann og la tørke.

•  Hold kjelleren tørr med vents, vifter eller en avfukter. Mold vil ikke vokse når du holder fuktigheten under 55 prosent.

Tips og advarsler


  • Du har kanskje usynlig mold eller mugg i kjelleren hvis området lukter muggen eller fuktig, og hvis alle som bor i hjemmet ditt har vedvarende, allergilignende symptomer.
  • Ikke forsøk å fjerne mugg ved å male eller drivning over det. Det vil ikke drepe mold, og malingen eller caulk vil skrelle.
  • Bruk verneklær, som hansker, vernebriller og en N-95 respirator.