Hovudside

Bør jeg beskjære Esperanza planter?

by Walther

Esperanza (Tecoma Stans, også kjent som gule bjeller, gul trumpetbush eller gul eldre) er en flerårig, semi-tropisk busk til lite tre som er innfødt til varme, tørre regionene Amerika. I mange områder, årlige fryser holde anlegget små. Men esperanza kan bli veldig stor uten fryser, og kanskje må beskjæres eller trent.

Trening


Esperanzas kan trenes inn i treet form på områder der de ikke fryser på bakken hvert år. Det er ikke nødvendig, men kan tillate lys på omkringliggende planter. De kan også beskjæres og trent på et espalier for å holde dem fra å vokse stort, selv om de ikke er vinstokker: de vil ikke klamre seg til espalier, så de må være bundet ned.

Fremme Blomstrende


Når Esperanza blomstrer visne, vil beskjæring dem fra busken bidra til å fremme mer blomstring. I tillegg tar ut de lange frøkapslene at planteformer vil ikke bare øke blomstringen, men vil også redusere sjansene for esperanza rømmer ut i naturen i deler av USA, hvor det anses invasiv. Anlegget vil fortsatt blomstre kontinuerlig selv om det ikke er beskjæres på denne måten, men hver tømming av blomster er mer rikelig.

Forsiktig


Ifølge Mary Rose Duffield i "Planter for tørt klima," beskjæring esperanzas tungt i løpet av våren eller senere i vekstsesongen for å holde størrelsen på kontroll vil redusere sin blomstrende gjennom hele sesongen. Esperanzas bli veldig stor i områder med svært lang vekstsesong kombinert med vintre der de ikke fryser tilbake hvert år, så plante dem for å imøtekomme til sin maksimale størrelse.

Betraktninger


I områder hvor esperanza fryser på bakken hvert år, beskjæring de nye vekst tips ved første flush vil oppmuntre forgrening uten å ofre veldig mange blomster. I disse områdene vil esperanza bare vokse til halvparten av tropisk størrelse, noe som kan være så stor som 10 til 25 meter høy og bred.