Hovudside

Fargerike busker, busker og planter for små hager

by Walther


Liten hage områder kan presentere utfordringer for gartnere. Montering i fargerike busker og planter er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Det er mange planter og busker som forblir liten når moden. Noen ganger det vanskeligste valget er å avgjøre den tiden av året du ønsker å nyte det fargeklatt. Ved å blande ulike planter i hagen din, kan du ha farge året rundt.

Fall Colors


Den "Iroquois Beauty" variasjon av den svarte chokeberry bush når tre meter i høyden ved forfall med hvite blomster om våren, blå-svarte bær om sommeren og rød-lilla blader i høst. Røde chokeberries som 'Brilliantissima' er bare 3 meter høy og sette på en iøynefallende framvisning av lyse røde bær og mørke røde blader i høst. Tjenesteleverandører bærbusker kommer i appelsiner og røde i høst og vokser godt i skyggen av høye trær. Den brennende busken kan nå 10 meter i høyde, men kan styres med beskjæring. Det viser en flammende rød i høst. Mums er lav voksende planter som gjør en utmerket ramme i hvit, oransje rød eller lilla.

Spring Color


Den Forsythia bush kommer i en rekke varianter fra vill og leggy til mer velformede busker. De er blant de første busker til å blomstre om våren, en lys gul blomst annonsere sin ankomst. Teppe phlox er en lavtvoksende bunndekkende med mørke grønne blader og blomster i rødt, hvitt, rosa eller lavendel. Disse plantene gjøre nydelig grenser. Asalea, syriner og rhododendron alle produserer fargerike blomster i en rekke farger. Hver art kommer i lav voksende varianter eller kan beskjæres for å opprettholde et lite fotavtrykk.

Sommer Farger


Crepe myrt ligne syrinbuskene men blomstene kommer i hvitt, rosa, rød, lilla og oransje. Rosebusker kommer i et bredt utvalg av størrelser, farger og typer og legge sprut av elegant farge til en liten hage. Dekorative gress gir også mange muligheter for farge, størrelse og tekstur, alle legge interesse til en liten hage.