Hovudside

Hva er Ceramic Powder Coating?

by Walther

Hva er Ceramic Powder Coating?

Keramisk belegg er brukt på deler som er utsatt for ekstrem varme, inkludert varmeovner eller eksosrør. Keramiske belegg er noen ganger referert til som "avtrekks belegg" eller "høy varmebelegg". Belegget er brukt for å beskytte den keramiske overflaten fra skader som kan være forårsaket av eksponering for varme.

Ceramic Powder Coating


Keramisk pulvermaling er et frittstrømmende tørt pulver. Denne type belegg ikke krever oppløsningsmiddel og påføres elektrostatisk. Den ble deretter herdet under høy varme, slik at det til å flyte og danner en hud på den keramiske overflate. Det keramiske pulverlakk finish gir en tøffere, hardere overflate enn vanlig maling. Prosessen med keramisk pulverbelegget blir ofte referert til som "plasmasprøyting" eller "termisk sprøyting".

CERAMA-Chrome


CERAMA-krom keramisk belegg er vanlig på alle motorkomponenter hvor en slitesterk overflate er ønskelig. Kombinasjonen av keramiske og aluminium først danner et belegg som tåler metalltemperatur på over 12 000 grader Fahrenheit. Denne type belegg har krom-lignende utseende som er rust-motstandsdyktig og gir effektiv beskyttelse for eventuelle overflater og metaller som tåler mer enn 500 graders herding temperaturer.

Hi-Temp Satin


Hi-temp satin keramisk belegg er tolerant for høye temperaturer. Denne type keramisk belegg er vanligvis brukes i eksos stykker, inkludert nedløpsrør, overskrifter og catbacks. Det er også tilgjengelig i en rekke farger. Sateng belegg tåler temperaturer fra 2000 til 3600 grader Fahrenheit uten sprekker eller flasser.

Fordeler


Keramisk pulverbelegg og mange andre typer av keramiske belegg har vist seg å være fordelaktig å belegge de deler. Riktig brukt keramisk belegg kan øke en del levetid og redusere friksjonen. Belegg også beskytte deler fra termisk tretthet mens produsere mer brukbare makt. Keramiske belegg er også påføres på innsiden av de deler, slik som eksosanlegg, for å gi ytterligere varmebeskyttelse.