Hovudside

Shade Trees for High Desert

by Walther

Shade Trees for High Desert

Høy ørkenen er et begrep som refererer til innlandet ørkener av den amerikanske Vesten som oppstår i store høyder av 3000 til 6500 meter over havet. Disse inkluderer Great Basin Desert og Mojave-ørkenen. Gitt deres høyere breddegrader, er høye ørkener også referert til som kalde ørkener. Høye ørkener generelt har et behagelig klima med varme temperaturer og lav luftfuktighet. En rekke skygge trær er godt tilpasset vokser i høy ørkenen miljø.

California Black Oak


California sort eik (Quercus kellogii) er et stort tre som trives i høy ørkenen. Det er godt tilpasset å vokse i høyder opp til 7000 meter over havet. Treet vokser til en moden høyde på 80 meter med en 25-fots spredning og vokser godt i en rekke fruktbare, godt drenert jord og i områder med full sol til delvis skygge. California svart eik er svært effektivt for jorderosjon kontroll. Den løvtrær er lite vedlikehold og treet eikenøtter tiltrekke ekorn og sterke nebb fugler. Treet er lett spres med frø. Vanlige sykdommer inkluderer eik blad sopp, plutselig eik død og eik anthracnose.

Blå Palo Verde


Blå Palo Verde (Parkinsonia floridium) er en innfødt tre av Sonoran og Mohave ørkenen og trives i høye ørken forhøyelser av opp til 4000 fot. Treet har en moderat vekst og vokser til en moden høyde på opp til 25 fot med en 15-fots spredning. Blå palo verde fungerer godt som en middels stor skygge treet for mindre landskaper og vokser godt i områder med full sol til delvis skygge. Treet har en arrete bark og et omfattende rotsystem. Det er ofte brukt som et lite vedlikehold erosjonssikring treet. Blå Palo Verde er relativt kortvarig med en levetid på 20 til 40 år.

Scrub Oak


Skrubb eik (Quercus gambelii) er også referert til som gambel eik. Skrubb eik er en langsomt voksende, mellomstore skygge treet som oppnår en moden høyde på opp til 30 fot. Treet er opprinnelig fra den sørlige Rocky Mountains og trives i høye ørken forhøyelser av 6000 meter eller mer. Skrubb eik vokser best i områder med full sol til lett skygge og i en rekke godt drenert jord, inkludert tørr, dekomponeres granitt. Treet er løvskog med alternative, enkel, 3- til 6-tommers-lange løvverk. Skrubb eik er et lite vedlikehold treet som ofte brukes for erosjonssikring og barriere planting.