Hovudside

Kan jeg vokse mer enn én type Tomato Sammen i My Topsy Turvy?

by Walther

Kan jeg vokse mer enn én type Tomato Sammen i My Topsy Turvy?

Topsy Turvy planter er et innovativt design som gir mulighet for dyrking av planter opp ned. Anlegget rager ut fra midten av bunnen hengende beholder, med smuss og røtter over anlegget. Den er ideell for planter som tomater, agurker og aubergine som ofte krever staking for å få best mulig utbytte. Plantene også ikke krever beskjæring siden staking eller trellising er ikke et problem.

Tomater


Topsy Turvy planter ble opprinnelig oppfunnet for voksende tomater. Enten variasjon kan dyrkes i planter, determinate eller ubestemt. Determinate plantene vokse til å sette størrelse og produsere et begrenset antall av frukt, mens ubestemt fortsette å vokse og produsere til frost. Når du velger ubestemte planter, gir god plass under planter som disse plantene kan nå i overkant av åtte meter i høyden. Akkurat som i hagen, kan du knipe av toppen blomst å arrestere vekst når du får ønsket høyde, men dette fører også til anlegget ditt til å slutte å produsere og gjøres best sent i sesongen.

Antall planter


Planter har plass til opptil to planter per planter. Du kan velge hvilken som helst to varianter, og eksperimentere med determinate og ubestemte planter. Space plantene på hver side av åpningen i bunnen, i stedet for sentre dem tett sammen.

Typer planter


Tomater er ikke det eneste anlegget du kan vokse i en Topsy Turvy. Paprika, urter, agurk og aubergine er noen av de andre planter som vel som vokser opp ned. Eksperimenter med forskjellige planter, selv varianter som ikke har vært prøvd opp ned, og se hva som fungerer.

Notat


Vanning er avgjørende i en Topsy Turvy planter, som med alle container. De tørker ut raskt. Tomater krever en konstant kilde til fuktighet for den aller beste kvalitet frukt. Vanne planter fra toppen når det begynner å føle seg lett, og vannet langsomt å holde fra spyling næringsstoffer gjennom jorda og ut i bunnen. Langsom vanning gir jord tid til å absorbere og bruke fuktighet.