Hovudside

Hvordan få Tomatsuppe Ut av Carpet

by Walther

Flekker fra tomatjuice, saus eller suppe er noen av de mest utfordrende å fjerne. På lyse tepper synes det å somle enda lenger enn kaffe, rødvin eller cola-drikker. Hvis du søler tomatsuppe på et teppe, handle raskt. Jo lenger suppen sitter jo vanskeligere vil det være å fjerne.

Bruksanvisning


•  Bland 1 kopp hydrogen peroxide med 2 ss av ikke-skummende ammoniakk. Hell et par spiseskjeer av blandingen på et lite synlig del av teppet, sier i et fjernt hjørne eller under en sofa eller stol. De fleste teppene er fargeekte og det vil ikke være noen endring i farge, men noen veldig mørke tepper kan lette. Hvis det er tilfelle, må du ikke bruke blandingen.

•  Fjern så mye av tomatsuppe som mulig. Bruk en skje til å få den av teppet ved å skrape bort suppe. Prøv ikke å presse inn i teppet, tvinger suppe dypere. Til slutt, bruk papirhåndklær til blot opp så mye som mulig. Blotting er ganske enkelt å trykke ned. Ikke gni eller skrubb.

•  Flood flekken med kaldt vann. Avhengig av materialet i teppet, kan varmt vann bare sette flekken i stedet. Hell 1/2 kopp vann på flekken da blot det opp med en klut håndkle. Gjenta to eller tre ganger. Legge en frisk håndkle på flekken og vekt med et par telefonkataloger.

•  Sjekk testen sted for noen fargeendring. Siden stedet er våt vil det se mørkere enn resten av teppet. Det er greit. Hva om du ikke ønsker å se er en lysere flekk.

•  Hell hydrogenperoksyd blandingen på suppe flekken. Lag en tykk pute av papirhåndklær noen få inches større enn størrelsen på flekken. Plasser puten på flekken og trykk ned. Plassere tunge bøker eller vekter på puten for en time. Den hydrogen peroxide vil veke opp fra teppet inn i puten tar flekken med det. Fjern puten og la det lufttørke. Gjenta som nødvendig for å fjerne flekken.

Tips og advarsler


  • Hvis du har en damp teppe renere bruk som å oversvømme flekken med kaldt vann. Den sugevirkningen av maskinen vil fjerne det meste av det skitne vannet. Imidlertid bruke et håndkle og bøkene også.
  • Vannet vil gjøre flekken litt større enn det opprinnelig var, så det er viktig å bruke en pute av papirhåndklær større enn flekken.
  • Denne prosessen fungerer for å fjerne ganske mange flekker, ikke bare tomatsuppe.
  • Ikke prøv flere behandlinger uten å la tepper og polstring tørke i mellom behandlingene.