Hovudside

Stell av Patina Kobber Vasker

by Walther

Valget av en kobber sink kan legge til skjønnhet og verdi til ditt hjem. Men kan du ikke rengjøre og vedlikeholde en kobber vask på samme måte som du ville gjort med en rustfritt stål, keramikk eller støpejern vasken. Kobber synker har en patina som krever spesiell omsorg for å opprettholde.

Naturlig patina


Kobber synker erverve en patina på en av to måter. Unfinished kobber vil få en naturlig patina gjennom tid som det aldre. Den nøyaktige farge vasken blir vil variere, fordi kobber er et naturprodukt. Ingen to kobber synker vil få en naturlig patina som ser nøyaktig det samme.

Tørk av en uferdig kobber vask med jevne mellomrom med såpe og vann. Du kan bruke en spesialitet produkt som kalles "Renaissance Wax" hvis du ønsker å bremse aldringsprosessen i vasken.

Hold sure matvarer og væsker av vasken overflate etter vasken har fått en naturlig patina. Tørk dem øyeblikkelig med såpe og vann. Sure matvarer og væsker kan stripe patina av vasken uansett hvor de kommer i kontakt med det. Patina vil til slutt tilbake, men vasken din vil ha en flekket utseende til det gjør.

Hardt vann kan også få øye på overflaten av vasken, så du bør alltid tørke vasken med en klut etter hver bruk, eller søke Renaissance Wax å beskytte patina. Bruk aldri kobber rengjøringsmidler eller andre kjemiske rengjøringsmidler på vasken etter at den får en naturlig patina. Bruk kun myke kluter for å rense kobber sink, som skrubbing pads kan ripe opp patina.

Akselerert patina


Kjøp en vask med en akselerert patina slutt hvis du ønsker en patina ved installasjon. Selv om ytterligere aldring er mulig, vil denne typen vask generelt holde omtrent samme farge det er når du kjøper den.

Å ta vare på en akselerert patina kobber vasken er nøyaktig det samme som å ta vare på en kobber sink som har oppnådd en naturlig patina. Den eneste forskjellen er at du kan ha en akselerert patina kobber sink prewaxed av produsenten for å beskytte sin slutt. Dette betyr ikke at du aldri trenger å søke Renaissance Wax til vasken, men det vil spare deg bryet med å bruke den første beskyttende lag med voks selv.