Hovudside

Anbefalt Care for Puter av bokhvete

by Walther

Anbefalt Care for Puter av bokhvete

Bokhvete puter er unike i at de er fylt med naturlig fylling. Dette gjør dem støv og allergen bestandig. Du vil sannsynligvis betale litt mer for en bokhvete pute enn en pute med syntetisk fylling, så ta vare på det riktig for å sikre det varer. Bokhvete puter vil holde seg i mange år med riktig pleie.

Materialer


Bokhvete puter er fylt med bokhvete skrog - husks på utsiden av bokhvete kjernen som beskytter den fra utendørs elementer. Bokhvete er en frukt som ligner på rabarbra. Før de er fylt inn en pute, er bokhvete skrog renset og siktet for å fjerne eventuelle rester. De tilbyr en fast, støttende sted for hodet å hvile. Selv bokhvete føles grov og rasler rundt inne i puten når du beveger deg, skrogene faktisk felle luft gjennom pute, noe som gjør det luftig.

Rengjøring


I motsetning til de fleste andre typer puter, kan bokhvete puter ikke rengjøres med vann. Hvis fyllet blir våt, kan organismer vokse. I stedet, vaske putevar og casing som holder skroget fylling. Rengjør putevar sammen med den andre sengetøy og vaske huset en gang i noen uker til måneder, avhengig av hvor skittent det er. Ta fyllet ut av huset og legger den på et rent håndkle. Dekselet kan deretter vaskes i vaskemaskinen med vaskemiddel og varmt vann. Tørk casing på svak varme i tørketrommelen eller la det lufttørke helt før du setter skrogene tilbake inne.

Lagring


Hvis du ikke skal bruke bokhvete pute regelmessig, lagre det mellom bruker. Oppbevar pute i et vakuum-forseglet pose på et kjølig sted. Unnlatelse av å lagre bokhvete pute kan resultere i skrogene utviklings mugg eller organismer som hekker i skrogene. Hvis du velger ikke å lagre pute i et vakuum-forseglet pose, legg den i fryseren for en dag en gang i måneden. Dette forebyggende tiltaket dreper eventuelle organismer som kan ha fått inn i skrog, og er spesielt viktig hvis du bor i et område med et varmt, fuktig klima.

Andre Care Instruksjoner


Skroget fylle bokhvete puter ikke slites ut i mange år. Men når puten ser ut til å ha mistet lo eller flatet ut, fiffe opp puten ved å fjerne halvparten av skroget fylling og erstatte det med nytt skrog. Den vil gjenopprette puten tilbake til sin opprinnelige tilstand.

Hvis skroget fylling blir våt, fjerner den fra kabinettet og legg den flatt på et håndkle for å lufttørke i solen. Skrogene ikke tåler vann, så tørk dem omgående. Hvis skrogene er utsatt for urin, kast dem og erstatte fyllet.

Hold et putevar på bokhvete pute. Dette vil beskytte huset og skrog fra skitt, kropp og hår oljer, svette og spytt.