Hovudside

Hvordan identifisere Peony plantesykdommer

by Walther

Den peon er en av de mest populære vårblomster. Det er en prangende og generelt solid staude som ikke krever mye omsorg. Den har store prangende blomster som kommer i myk rosa rosa, dyp rød og hvit. Som enhver blomst, kan peoner bli syk, også. Hvis plantet i et område hvor det ikke er nok sol, vann drenering og riktig planting som inkluderer mellomrom for luftsirkulasjon og riktig vanning de vil bli utsatt for en sykdom.

Bruksanvisning


•  Se etter den vanligste sykdommen du kan forvente å møte, spesielt hvis våren har vært uvanlig kald og våt er en sopp som heter Botrytis Blight, or White Mold (kalt Scerotinia sclerotiorum). Hvit Mold er en fluffy hvit mycel som vanligvis vises under fuktige forhold. Det er et jord bebor sopp, som er umulig å fjerne, og de peon plantene trenger å bli fjernet og erstattet med ikke-følsomme seg. Det er svært vanskelig å stoppe denne sykdommen, siden det er en jord-født sopp. Bytte og plante planter lenger fra hverandre for å tillate for luftsirkulasjon, vanning bare på sine baser i midt på dagen vil bidra til å redusere infeksjon.

•  Se etter Botrytis Blight symptomer, som inkluderer uregelmessig formede flekker på blader og brune flekker på blomsterknopper som er dekket med en masse av grå fuzzy soppsporer. Botrytis vil også dukke opp når været har vært en kjølig våt vår og sommer. Den grå mugg vil føre uåpnede knopper ikke å åpne og åpen spredning raskt å åpne blomstrende knopper. Infeksjonen vil spre ned stilkene forårsaker en brun eller tan misfarging. De infiserte petals vil slippe ut i bladene og føre til at hele anlegget for å bli skadet.

•  Reduser smitte av sykdommer ved å fjerne eventuelle brukt blomster eller blomster, knopper, blader og eller stengler. Gjør dette etter at morgendugg har tørket dette vil hindre vann fra noen våte planter får på sunn seg. Når kutte av infiserte blader og stengler, rense pruner med en 10% blekemiddel eller med 70% Regular Rubbing alkohol. Rengjør alltid du er dine verktøy før og etter kutte av de syke deler av en plante, og før du beskjære den neste til å hindre overføring. Kast den infiserte deler. God hygiene er viktig når plantene er blitt smittet.

•  Skjær tilbake den syke anlegget til bakken eller like under høsten. Legg litt godt kompostert organisk materiale som mulch til jord. Soppmidler har en begrenset innvirkning mot farsotter, men å bruke kobber sulfat når den brukes tidlig om våren når skuddene først dukke opp og nå ca 6 inches høy vil beskytte dem. Spray alle planter deler til helt våt løvverk og jord.

Tips og advarsler


  • Husk å alltid vasker og desinfiserer du hageredskaper når du har kuttet ned syke planter eller busker.
  • Hvis du bruker en soppdreper, alltid bære riktig verneklær. Aldri spray i varmen av dagen.