Hovudside

Hvordan du rengjør en skjærebrettet med sitron

by Walther

Tre skjærebrett har en tendens til å være langt bedre enn plast skjærebrett for en rekke årsaker. Tre skjærebrett er mer holdbar, overflaten er mindre sannsynlighet for å være forurenset med en opphoping av bakterier, og de gjør ikke sløve kniver så raskt som plast skjærebrett. Dessverre, kan tre skjærebrett ikke vaskes i oppvaskmaskin. For å holde skjærebrett ren og desinfisert, bruke en enkel sitron og salt skrubb på overflaten av styret.

Bruksanvisning


•  Vask skjærebrett med en mild antibakteriell såpe og varmt vann. Sørg for at alle matrester og juice har blitt renset av overflaten.

•  Skyll skjærebrett med varmt vann. Tillate styret å sitte under varmt vann i flere minutter. Det varme vannet vil bidra til å drepe eventuelle bakterier som fremdeles kan være på overflaten.

•  Tørk av skjærebrett med en myk, ren klut eller håndkle. For best resultat, la styret til å tørke helt før du bruker sitron. Plasser skjærebrett i oppreist stilling, og la det lufttørke.

•  Kontroller skjærebrett for eventuelle flekker. Hvis du finner flekker på bordet, bland sammen sitronsaft og grovt salt i en liten bolle. Bruk denne blandingen direkte på flekken på brettet og la den sitte i flere minutter før du fortsetter. Hvis ingen flekker er til stede, gå direkte til neste trinn.

•  spre et tynt lag av grovt salt over overflaten av skjærebordet. Salt fungerer som en slipende rengjøringsmidler på brettet.

•  Skjær en sitron i to og gni sitron over salt på bordet. Gni kraftig i flere minutter. Sitronsaft er ansett som en naturlig blekemiddel - det renser, blekemidler og fjerner lukt en rekke overflater.

•  Skyll skjærebrett med varmt vann. Tillate styret å sitte under varmt vann i minst 15 til 30 sekunder. Dette sikrer at alt av saltet vil skylle bort. Plasser skjærebrett tilbake i oppreist stilling for å lufttørke.

Tips og advarsler


  • Selv salt og sitronsaft er i hovedsak ufarlig for huden, vil de sannsynligvis forårsake smerte hvis de får inn et kutt eller sår. Hvis du har noen kutt, skraper eller skader på hånden, gummihansker ved rengjøring av skjærebrett med sitron og salt. Også unngå å berøre øynene eller nesen mens du bruker salt og sitronsaft kratt.