Hovudside

Hvordan GID kvitt en Thistle

by Walther

Hvordan GID kvitt en Thistle

Det finnes mange typer tistel som kan invadere et hjem hage eller trives i et åpent felt. Thistle sprer seg lett ved frø, og noen typer, som Åkertistel, også formere ved å spre jordstengler under jorden. De fleste typer tistel foretrekker en fuktig jord, så den umiddelbare løsningen til en tistel angrep er å kutte av plantens vannforsyning. Trekk små tistel planter så snart du ser dem. Hindre blomstene fra blomstrende og produserer frø vil redusere tistel evne til å spre seg.

Bruksanvisning


Chemical Control


•  Påfør en pre-emergent, bredspektret ugressmiddel til tistel patch tidlig på våren så snart trussel for frost er over. Følg produsentens instruksjoner for søknad. En pre-emergent ugressmiddel ødelegger tistel anlegg og tistel frø før de har en mulighet til å spire.

•  Klipp området regelmessig gjennom våren for å forhindre ny tistel vekst og spredning av frø.

•  Påfør en pre-emergent og post-emergent, bredspektret ugressmiddel tidlig i sommer. Bruke både sammen vil sikre at eventuelle frø som klarte å spire er også behandlet. Følg produsentens anvisninger.

Mekanisk Styre


•  Grav opp tistler med en spade. Bruk vernehansker og klær.

•  Dekk området med et tykt lag av luke barriere klut. Hold jorden hvor tistler vokser så tørt og skyggefullt som mulig.

•  Fjern luke barriere hver tredje uke og til den tistel patch eller slå jorden over for hånd med en spade. Påfør luke barriere og fortsette prosessen for en hel vekstsesong.