Hovudside

Har plantene vokser fortere under visse Colors of Light?

by Walther

Solen gir et fullt spekter av lys for planter, noe som gir dem energi til å vokse. Når hjem gartnere bruke kunstig belysning for å dyrke planter innendørs, de trenger å etterligne naturlig belysning ved å gi spesifikke farger fra spekteret. Dette sikrer plantenes sunn modenhet.

Farger


Rødt og blått lys er de mest effektive lette energikilder for planter, ifølge horticulturalist David Trinklein på University of Missouri Extension nettside. I mellomtiden, planter reflektere grønt og gult lys i stedet for å absorbere det, som står for sine grønne farger.

Effekter


Rødt lys er ansvarlig for anleggs modning, forårsaker planter å vokse seg høy. Blått lys styrer veksten av stilker og blader, forårsaker planter til å vokse stort med fett stengler og mørke blader. En kombinasjon av rødt og blått lys produserer de rikeste, mest robuste planter.

Expert Insight


Mens solen gir det fulle spekteret av farger for plantevekst, kan hjem gartnere bruke lysrør og lyspærer for innendørs voksende. Cool-hvitt lysrør produserer det meste blå, gul-grønn og oransje stråler, mens glødepærer gir røde stråler. Trinklein anbefaler 30 watt gløde lys for hver 100 watt fluorescerende lys for sunn vekst.