Hovudside

Hva er hensikten med en sikring?

by Walther

Enten det er å beskytte en kompleks elektronisk krets, ditt hjem elektriske system eller en høy spenning del av utstyret, er sikringer funnet alle i hele den elektriske verden. Hva som er hensikten med sikringen? Hvorfor er de så viktige? La oss ta en nærmere titt inn i livet og tider av sikringen.

Historie


Historien om sikringen er ganske overskyet. Det er nedtegnet historie og bevis på platinatråd sikringer blir brukt så tidlig som på 1860-tallet, men de fikk ikke patentert før 1880 av Thomas Edison. En av de tidligste bruk av sikringer var av Sir Joseph Swan, en engelsk fysiker. Swan brukte tinfoil sikringer for å beskytte filamenter han brukte i sin rudimentære lyspærer.
I det nittende århundre, WM Mordy patenterte den første kassetten sikring. På den tiden Mordy var maskinsjef til Brush Electrical Engineering Company. Hans unike kassettdesign løste problemet med lysbuer når en sikring ble blåst.

Funksjon


Funksjonen til en sikring for å hindre fortsatt spenningsstrøm gjennom en krets. Dette kan skje som følge av en overspenning, karakterisert ved at sikringen smelter eller turer, og dermed avslutte linjespenningen på det punkt eller ved hjelp av manuell intervensjon, for eksempel fjerning av sikringen.
Jobben til sikringen er å beskytte utstyret mot skader forårsaket av svingninger i spenning.

Typer


Det finnes mange forskjellige typer sikringer i bruk i dag. Fra patronsikringer i hjemmet air condition enheter til små Buss sikringer funnet i bilen, har de den samme jobben - beskytte kretsen.
Sikringer kan fortsatt bli funnet i noen hjem der det elektriske panelet ikke har blitt oppgradert til automatsikringer (som er en variant av sikringen).
Det er sikringer som finnes i nesten alle elektroniske enheter gjort, fra TV og DVD-spillere til spillkonsoller og stereo mottakere.
I sannhet, vil alle komponenter som krever spenning å operere vanligvis være beskyttet av en intern sikring eller annet sted innenfor sitt ledningsnett konfigurasjon.

Identifikasjon


På hver sikring, vil det være informasjon som detaljer nøyaktig hva slags sikring det er. For eksempel vil de fleste sikringer ha informasjon knyttet til kapasitet, spenning, produsent / delenummer / serie, tidsstrømkarakteristikk og bryteevne (avbryte rangering).

Betraktninger


Når du skifter sikring, bør du alltid bruke en eksakt match. Hvis du bytter ut en sikring med en som gir mindre beskyttelse, vil det utløse nesten umiddelbart. Hvis du bruker en sikring som er rangert høyere enn den du fjernet, kan det hindre at kretsen blir avbrutt og til slutt presentere en brannfare.