Hovudside

Hva kunne en Sway i taket mener?

by Walther

Hva kunne en Sway i taket mener?

Enten du leter etter et nytt hjem, eller din eksisterende hjem har taket problemer, er det mange grunner til et tak for å vise en svai eller sag linje. Dette er et alvorlig problem taktekking som kan føre til skader og til og med en mulig taket kollaps, avhengig av alvorlighetsgraden av svaie eller sag. Den vanligste årsaken til sagging er på grunn av snø, men det er noen andre problemer som kan resultere i en sagging tak.

Aldring Tak Helvetesild


Som en shingled tak aldre, grus som brukes under installasjonsprosessen begynner å bli dårligere. Det kan også bli vasket bort med tiden, spesielt etter alvorlig og langvarig regn. Dette gir en meget svak svaie effekt på taket, og mest sannsynlig vil du se flere svaier langs hele taket. Dette er en indikasjon på at taket må skiftes, eller i det minste, reparert.

Installasjon Over Ujevnt takbjelkene


Hvis entreprenører ikke tar seg tid til å sørge for at sperrene på et tak er nivå, og takmaterialet er installert over dem, kan taket har en svaie-støttet utseende. Dessverre er dette noe som må fikses ved å fjerne takmaterialet, fikse sperrene og bytte ut materialet. Hvis du bygger et nytt hjem, diskutere dine bekymringer med entreprenøren og sørge for at de vier spesiell oppmerksomhet til dette området for å unngå at dette problemet oppstår.

Kollaps av Rafters


Rafter kollaps er et alvorlig problem som kan være forårsaket av tre råte, insektskader eller direkte skader på taket. Når sperrene støtter taket kollapset, kan en hel del av taket sige ned, skaper svaie effekt. Denne skaden må tas opp umiddelbart og sperrene må byttes. Mens kostbart, disse reparasjoner beskytte hjemmet struktur og redusere risikoen for at resten av taket hule.

Takskader


Faktiske skader på tak kan også føre til en svaie skal vises. Når noe stort, som et tre, faller på et tak kan det føre til et undertrykk hvis det ikke helt å bryte gjennom takets overflate. Andre årsaker til denne type svai inkludere overflødig snø eller is last på taket. Dette fører til en seksjon til hule, enten svakt eller dramatisk, avhengig av vekten av snø. Svak svaiende er ikke så alvorlig, men likevel bør tas opp.

Interiøret Damage


Selv om sjeldne, kan et tak bli svaie-støttet hvis et hus fjerner en bærende vegg, eller bjelkene fra taket. Bærende vegger faktisk gjør tåle vekten av taket, og hvis en av disse veggene er endret på feil måte, eller helt revet ut, er takkonstruksjonen støttes og kan sag eller bue, skape svaie. Med mindre du har erfaring i å håndtere bærende vegger, og gi riktig støtte når de har blitt endret, aldri prøve å fjerne eller endre disse veggene.

Hva å gjøre


Hvis du har faktisk skade på taket, få flere anslag fra lokale taktekkere for å få skaden fikset. Mest hus og forsikringer dekker denne type skade. Hvis svai er svak eller er på grunn av aldring helvetesild, planlegge et tak erstatning eller reparasjon så raskt som mulig. Mens disse problemene er ikke så alvorlig, kan de føre til større problemer på veien.