Hovudside

Hvordan Breed Syriner

by Walther

Hvordan Breed Syriner

Avl er ganske misvisende når den brukes til å beskrive reproduksjon av blomster. En mer passende begrep forplanter seg, som betyr å gjengi mer av en eller to foreldre aksjer. For noen planter, kan du oppnå dette ved å plassere en mannlig og kvinnelige av artene innenfor rekkevidde av hverandre. Mange planter inneholder både mannlige og kvinnelige organer og kan reprodusere nesten helt på egen hånd, ved hjelp av frø produksjon, ny rotvekst eller andre strategier. Syriner kan spres gjennom mange forskjellige metoder. Imidlertid, den mest vanlige av disse er poding.

Bruksanvisning


•  Velg to friske, blomstrende lilla busker. Bestemme noe som vil være aksjen, eller planten der den nye veksten vil danne, og som bush vil forsyne Scion, kilden til ny vekst. Vent til syrinene gå sovende å utføre grafts.

•  Velg en ætling fra kilden busk som er omtrent like tykk som en blyant, inneholder to eller tre knopper og er nær bunnen av busken. Sever Scion fra resten av anlegget på vekst punkt med en skarp pode kniv. Skrelle av ca 2 inches av bark fra den avskårne enden av Scion og form den til en 45-graders vinkel punkt med kniven.

•  Velg en middels stor gren av bestanden syrin og kuttet den av på vekstpunktet med hekksaks. Legg igjen en stubbe ca 1 cm lang og sørg for at det er grønt og levende. Lag en dyp, lateral kutt i stubben med pode kniv og forsiktig utvide den med en kløft verktøy.

•  Skyv forberedt enden av Scion inn i skjæret i aksjen. Sørg for at den vinklede kutt av Scion legger flush mot en flat side av interiøret i aksjen. Dekk hele pode med pode voks ved hjelp av en pensel, og etterlater ingen åpning hvor skadedyr eller sykdom kan krype inn.

•  Se pode etter tegn til liv gjennom den sovende sesongen. Erstatte voks hvis det faller av og pode kantene er fortsatt åpen. Fukt pode daglig inntil det er godt etablert og blomstrende.