Hovudside

Slik Care for en Poinsettia Plant Year Round

by Walther

Julestjerner er vakre potteplanter som mange av oss mottar hvert år i desember. Mens de er nydelig, er deres blomst ofte forbigående. Anlegget ser ut til å visne og visne, og er etter hvert kastet til fortauskant. Hvis du liker en utfordring, kan du prøve å holde julestjerne blomstrende år etter år, men du må følge noen svært spesifikke instruksjoner.

Bruksanvisning


•  Plasser anlegget i et solfylt vindu, helst mot sør eller øst, som vil tillate det minst seks timer med lys hver dag. Ikke la anlegget berøre den kalde glass eller vindusrute, da det kan føre til skade. Det er også viktig at den ikke være i en utkastet området.

•  Opprettholde temperaturen, hvor julestjerne ligger mellom 65 og 70 grader. Julestjerner liker ikke ekstreme temperaturer.

•  Hold planten godt vannet, men la vannet renne godt. Hvis du har anlegget fortsatt i potten og folie wrap som det kom inn, stikke hull i folien slik at vannet kan renne på en tallerken. Dumpe vann fra skål, og tillater ikke anlegget å sitte i stillestående vann. Ifølge Ohio State University Extension Service, kan forlater anlegget i stående vann føre til rot råtne.

•  Fortsett å opprettholde og vanning anlegget til april, og da bør du la jorda tørke ut noe. Ikke la jorda bli så tørr at anlegget begynner å visne.

•  Skjær stilkene tilbake til 4- til 6-inches høy i mai og deretter fjerne anlegget fra sin nåværende potten og transplantere det til en som er 2 inches større i diameter. Repot anlegget i ny jord, gjerne en potting mix for innendørs planter. Vanne jorda grundig så snart du har plantet. Plassere anlegget tilbake i solfylte vinduet.

•  Gjødsle anlegget, med en gjødsel for blomstrende planter, når ny vekst begynner å vise. Bruk gjødsel annenhver uke.

•  Flytt planten utenfor i juni, og sette den i et skyggefullt område. Fortsett å vanne og gjødsle det regelmessig.

•  Knip av en tomme av ny vekst fra hver stamme, som begynner i juli. I midten av august kuttet, tilbake den nye stengler slik at det bare er fire blader på hver stilk. Hensikten med å knipe stilkene er å holde julestjerne fra vokser altfor høy. Ikke klem noen stammer tilbake etter 1. september, da dette gjør at anlegget skal bli klar for vinteren blomst.

•  Ta planten tilbake inne og legg den i sin solfylte vindusplasseringen. Som en siste forberedelse til vinter blomst, forklarer Alabama Cooperative Extension at det må bli utsatt for kortere dager sollys, som begynner 1. oktober For å gjøre dette, sørg for at julestjerne er i et helt mørkt område hver dag fra 17:00 til 8 AM i morgen flytte den tilbake til den solfylte vinduet, og returnere det til mørket i ettermiddag. Det er viktig at mellom klokken 17:00 og kl 8 anlegget ikke er utsatt for noe lys overhodet, eller du kan kompromittere ditt blomst.

•  Nyt blomst i desember, og deretter gjenta trinnene for å nyte dem igjen neste år.

Tips og advarsler


  • For en interessant og sentimental gave, når julestjerne blomstrer neste år, passere den tilbake til den personen som ga den til deg med instruksjoner om hvordan å ta vare på det. Se hvor mange år du kan holde det gående.
  • Innse at de blomstrer på en repotted julestjerne ikke kan være så sterke og spektakulære som de var i sin opprinnelige år.