Hovudside

Hvorfor er tomat Ansett en frukt?

by Walther

Hvorfor er tomat Ansett en frukt?

Siden en tomat er "mer som en grønnsak" --- det er, er det salte snarere enn søt og brukes som en grønnsak i supper, sauser og salater --- mange anser at det hører til i samme kategori. Argumenter om hvordan man skal klassifisere den røde hage glede har rast overalt fra bakgården til USA Høyesterett. Men botanisk snakker tomat --- som er spiselig produkt av en urteaktig plante i søtvier familien --- er faktisk ansett som en frukt.

Utviklet fra eggstokk


Den første egenskap av en "frukt" er at det utvikler seg fra eggstokken, hevelse på bunnen av en blomst. Store tomater som beefsteaks utvikle seg fra en enkelt blomst, mens klynger av tomater --- som kirsebær eller drue tomater --- utvikle seg fra eggstokkene av grupper av blomstene som vokser i spray langs en enkelt stilk.

Inneholder Frø


Den nest vanligste funksjonen av en frukt er at den inneholder frø for neste generasjon av planter. Frø er en av de mest åpenbare attributter av en tomat, noe som betyr at det er definitivt en frukt --- og forresten, så er agurk, erter og valnøtter.

Spesifikt, en Berry


Teknisk sett en tomat er ikke bare en frukt, er det et bær. En bær er en frukt som har sine frø omgitt av en kjøttfull masse. Tomat faller inn i denne kategorien, og så (merkelig) gjør banan.

Hva en grønnsak er


En vegetabilsk er den spiselige del av et anlegg som ikke inneholder frøene; for eksempel, er rabarbra en stilk, er kålblader, brokkoli er et blomsterhode og en gulrot er en rot. En tomat gjør inneholde frø, så det er ikke en grønnsak.

Nix v. Hedden


I 1893 frukten importør John Nix saksøkt en New York toll samling agent ved navn Edward Hedden. Nix ønsket å gjenopprette skatter som han hadde betalt "under protest" på tomater importert fra Vestindia. Det var en 10% tariff på importerte grønnsaker på den tiden, men frukt kan importeres gratis. Justice Gray bestemt at siden tomater ble brukt som grønnsaker, kan de bli beskattet som grønnsaker, selv om de var botanisk klassifisert som frukt --- og så debatten fortsetter.