Hovudside

Hvor raskt Har Apple Trees Grow Fra frø?

by Walther

Hvor raskt Har Apple Trees Grow Fra frø?

Hvis du fyller en tom egg kartong med jord og plante et eple frø i hver kopp, vil det ikke være lenge før du har lite eple spirer på din vinduskarmen. Ikke alle eple frø faktisk vil spire, så å plante 12 frø om gangen vil ikke garantere deg en bakgård frukthage. Det vil imidlertid være en morsom prosjekt som kan, i årene fremover, resultere i frukt på bordet.

Frøspiring


I naturen, tar eple frø spiring flere måneder. Epler faller til bakken i høst, og frøene hvile i den kalde vinteren og begynne spirende som våren nærmer seg. Du kan kopiere dette hjemme ved å trekke ut frø fra et eple, skylling og tørking dem, og lagre dem i kjøleskapet for en måned eller to før planting. Du kan fremskynde denne prosessen ved å ta frø direkte fra eple og plante dem i små mengder av jord på din vinduskarmen.

Plant Etablering


Etter et år eller så, vil en spire som har vært utsatt for optimale vekstforhold være mellom 2 og 3 meter høye. Det vil ikke ha greiner ennå, men vil være ganske solid. På dette stadium er det ikke lenger kalles en spire, men en "pisk".

Plant Modning


Etter et år eller to, greiner begynner å dannes. Det er nå hardfør nok til å bli transplantert og etablert i et nytt sted. Trær tilgjengelig for kjøp er vanligvis på dette stadiet.

Frukt Produksjon


Når unge treet har blitt plantet i sin permanente plassering, kan det ta ytterligere tre år for at det skal begynne å blomstre og produsere frukt. Hvis du håper å en dag få epler fra plantet eple frø, være forberedt på å være tålmodig. Det kan ta opptil 10 år for et eple frø å bære frukter.