Hovudside

Typer fruktbærende Busker

by Walther

Typer fruktbærende Busker

Busker og busker produsere noen av verdens mest appetittvekkende frukt. Ingenting er mer sublime enn å nyte en håndfull ferske plukket blåbær, kanskje bortsett fra den tilfredsstillende knase av en Filbert bare ut av skallet sitt. Fruktbærende busker er mer produktive og lettere å ta vare på enn standard frukttrær. I tillegg er deres naturlig liten størrelse en bedre passform for de fleste hjem hager.

Moderne Busker


Mange moderne fruktbusker er enkle å heve. Gjennom årene har små frukter som blåbær, bush kirsebær og Filbert blitt hybridisert og krysset for å skape lite vedlikehold, sykdomsresistent, høyrente busker. De produserer nydelige, duftende blomstrer om våren, har attraktive sommer løvverk og bære Overflod klynger av velsmakende frukter og nøtter år etter år. Bruk disse iøynefallende busker i en uformell hekk eller som dekorative eksemplarer i foundation plantings og nyte bonus på høsting deilig, ferske råvarer fra landskapet.

Brambles


Bringebær, bjørnebær, og dewberries vokser på tornete canes kjent som busker. Hvert bær representerer en klynge av små, delikate frukter samlet rundt et kar eller kjerne. Disse søte, duftende frukt kommer i en rekke av juvelen-lignende farger og smaker fantastisk når det spises ut av hånden eller når den brukes i paier, syltetøy og bevarer. Viltvoksende klunger er ikke en ideell avling for små hager; Men de kan bli opplært til å klatre oppover, og legger til en dekorativ, smakfull touch til trellises, arbors og søyleganger, mens du tar opp lite plass.

Gammeldags Frukt


Selv om de ikke er så vanlig i disse dager, for et århundre siden, ingen hage var komplett uten et par rips, hyllebær eller stikkelsbærbusker. Disse hurtigvoksende busker har uvanlig, frodige blader og attraktive blomster som tildeles dem ornamental status. Bruke flere av disse kjekke busker i stedet for boxwoods eller yews og nyte sine nydelige våren blomstrer og deres søtt duftende, solmoden sommerfrukter.

Pollinering Pekere


For busker å produsere frukt, må betingelsene være riktig for pollinering skal finne sted. I noen planter, for eksempel filberts, er pollen fra hannblomster del føres til hunndelen av anlegget av vinden. Andre, for eksempel blåbær og bush kirsebær, trenger insekter å overføre pollen fra en blomst til en annen. Selv fruktbar planter, for eksempel bringebær, kan produsere frukt med sin egen pollen, mens planter som hyllebær må være cross-bestøves, betyr at de trenger pollen fra en annen plante. Sjekk alltid pollinering krav til en frukt bush før planting; én enkelt prøve kan være ute av stand til å produsere frukt uten pollen fra en nærliggende jordfreser.