Hovudside

Når Do Syringa Bloom?

by Walther

Når Do Syringa Bloom?

Syriner, eller lilla, er en fjær-blomstringen, løvfellende busk, hører hjemme i Polen og Russland, som ble introdusert i USA i det 17. århundre. Duftende varianter av Syringa nummer i hundrevis, med forskjellige størrelser, blomstertyper og farger.

Tidsramme


Bloom tid for syriner er fra slutten av april til midten av juni, avhengig av variasjon, og blomster vare bare et par uker. Nyte skjønnheten og duft for en lengre periode ved å bruke flere varianter som blomstrer til forskjellige tider.

Typer


Det finnes mange typer av syriner, fra kompakte busker til høye lilla trær. Variantene inkluderer japanske tre syriner (Syringa reticulata), som blomstrer mai til juni og vokser opp til 30 meter i høyden, med grener sprer opptil 25 meter over. De Peking syrin (Syringa pekinensis) blomstrer i juni produserer duftende hvite blomster mot mørke grønne blader og vokser opp til 18 meter høye. Miss Kim koreansk syrin (Syringa Petula) når 8 meter høy, har mørk grønn, kjedelig løvverk og blomstrer i mai produsere lang, lilla blomster.

Blooming tips


Å produsere de beste blomstrer, gir en plassering for syriner som tilbyr full sol og jord som drenerer godt. Tidlig på våren, gjødsle syriner med 5-10-5 nitrogen-fosfor-kalium innhold for å oppmuntre blomstringen. Høyere nitrogeninnhold kan produsere mer løvverk og færre blomster. Deadheading og årlig beskjæring vil holde Syringa ser velstelt.