Hovudside

Hvordan Transplant Primula

by Walther

Primroses tilhører en stor familie av blomstrende planter som vokser over hele Nord-og Sør-Amerika, Europa og Asia. Og mens de trives i riktig klima, de er notorisk vanskelig å spire og enda tøffere å transplantasjon. Faktisk, anbefaler de fleste horticulturalists unngå transplantere dem hvis det er mulig. Men hvis du beveger deg eller dine primroses har vokst fra sin potten, inneholder denne artikkelen instruksjoner om hvordan å transplantere temperamentsprimroses inn i hagen din.

Bruksanvisning


Hvordan Transplant Primula


•  Bestem den beste tiden å transplantere dine primroses. Hvis du nettopp har kjøpt en ung plante (som har en bedre transplantasjon suksess rate), bør du vente til tidlig på våren for å transplantere det inn i hagen din. Hvis du har en mer moden plante, bør det være transplantert rett etter den er ferdig blomstringen.

•  Finn det perfekte stedet. Primroses trenger kjølige temperaturer, delvis skygge og rik humus jord for å trives. Dette gjelder spesielt for transplanterte primroses, som vil være ganske sårbar for et par uker.

•  Klargjør primroses for transplantasjonen. I flere dager før du planlegger å transplantere, gjødsle primroses med en flytende gjødsel spesielt utviklet for transplanterte planter. (Hvis du ikke finner denne, vil eventuelle kvalitetsgjødsel gjøre.)

•  Forbered torv pellets. Bare senk de tørre torv pellets i vann. Sørg for å holde vannstanden over høyden på torv pellets som det utvider seg. Når det er fullt utvidet, ta den ut og sett den til side før du er klar til å bruke den.

•  Klargjør planting området. Grave riktig antall hull. Sørg for å gi nok plass for den eksisterende rotsystem pluss 02:58 inches. Drop i en torv pellets per hull. Deretter vanne hull med samme gjødsel som du brukte i trinn 3. Jorda bør være fuktig, men ikke soupy.

•  Plant primroses slik at deres kronene er selv med jord nivå. Flere planter bør plantes minst seks inches hverandre. Fyll i alle områder med jord du har til overs fra hullene ved å pakke det inn forsiktig, men bestemt. Vanne planten med den befruktet vann igjen, men pass på å ikke over-vann.

•  Fortsett å vanne dine transplanterte primroses daglig, med flytende gjødsel, i tre uker.