Hovudside

Hvordan Trim en Tall Bush

by Walther

Hvordan Trim en Tall Bush

Høye busker, enten ved design eller fordi de er overgrodd, er vanskeligere å beskjære enn de som er lavere i bakken. Toppen av busken kan være over hodet og ut av rekkevidden av dine hagesaks. Bruke riktige sakser og heve deg selv til beskjæring området holder deg trygg og lar deg se hvor du er beskjæring slik at du ikke gjør noen feil. Taller busker krever forsiktig beskjæring og forming å opprettholde sin helse; ellers er de nederste greinene skygge ut og ikke blad eller blomst samt de øvre deler av anlegget.

Bruksanvisning


•  Skjær ut døde og skadede greiner fra lavere på busk, minimere mengden av kuttene er nødvendige høyere opp på busken. Fjern disse grenene der de kobler til nærmeste sunn tre eller på basen deres. Beskjære ut krysset og gnir grener, også, da disse vil til slutt bli skadet.

•  Sett en gardintrapp ved siden av busken på det punktet du er beskjæring. Klatre ned og flytte stigen når du beveger deg rundt busken slik at du ikke lener deg over som du beskjærer, da dette kan føre til et fall.

•  Trim ned grenene langs toppen av busken med et par grensakser. Disse lange sakser tillate deg å nå over toppen av busken uten å måtte lene. Skjær tilbake overgrodde grener med opptil halvparten sin høyde.

•  beskjære sidene av bøssing for å opprettholde den ønskede form og størrelse, og fjerner ikke mer enn halvparten av grenene lengde. Trimme toppen av busken, så det er smalere og bunnen, så det er bredere. En bred bunn og smale topp resultater i en fyldigere busk siden sollys og regnvann kan nå bunnen grener.

Tips og advarsler


  • De fleste busker svarer godt til beskjæring på senvinteren eller tidlig om våren når anlegget er i en sovende eller semi-sovende tilstand. Blomstrende busker er vanligvis beskjæres etter blomstring så blomsterknopper ikke er trimmet av.
  • Vær forsiktig med stepladders. Ikke stå på øverste trinn på stigen, og alltid sørge for at stigen er helt åpen og sitter nivå før klatring det.