Hovudside

Hvordan Trim Confederate Jasmine

by Walther

Mange gartnere frykter at de vil skade sine planter mens beskjæring, men din Confederate jasmin vil ikke tankene litt hvis du gir den en god trim hvert år. Faktisk vil denne tøffe og veldig tilgivende plante svare ganske godt til det som kan synes å være ekstrem behandling. Selv om plassen ikke er spesielt begrenset, stammer vining av Trachelospermum jasminoides kan raskt kjøre ut av hånden. Hvis du ikke holde dette sprek skjønnhet trimmet, stengler vil oppnå lengder i overkant av 20 meter. Den beste tiden å trimme dette anlegget er i løpet av april og mai etter at det blomstrer. For det meste, trimme Confederate, eller stjerne, jasmin, slik at det ser bra ut for deg.

Bruksanvisning


•  Ta på hansker og gamle klær når du trimme Confederate jasmin. Sevjen er kjent for å farge stoffer og kan irritere huden av følsomme individer.

•  Bruk rene, skarpe beskjæringssakser å kutte ut døde, skadet, syk eller svak og spinkel stengler.

•  Beskjær lange eller raggete vinstokker tilbake til ca 3 meter kortere enn du ønsker deres totale lengder for å være for denne sesongen. Du kan trygt fjerne så mye som en tredjedel av hvert. Hvis stilkene ser lite attraktivt for deg, beskjære dem ut.

•  Trim tilbake stammer gjennom hele vekstsesongen hvis de blir for lang for din smak, eller hvis du føler at stjernen jasmin planten begynner å se rotete.

•  Knip av nye tips som de dukker opp etter at Confederate jasmin er ferdig blomstringen. Fortsett å knipe skudd gjennom hele sesongen for å stimulere lateral vekst og bidra til å holde lengden på vining stammer i sjakk.

•  Rengjør beskjæringssakser med en gammel fille og isopropanol. Det vil lett fjerne klebrig sap.