Hovudside

Hvordan diagnostisere en AC elmotor

by Walther

Hvordan diagnostisere en AC elmotor

En klimaanlegget er en elektrisk enhet utviklet for å fjerne varme fra et område, for eksempel et rom eller en bygning og gir en enorm mengde av lettelse, spesielt i de varme, fuktige sommermånedene. En klimaanlegget benytter en roterende vifte festet til en elektrisk motor for å suge varm luft inne i et rom gjennom sine kjøleribber, og deretter blåse den avkjølte luft inn i rommet. Å vite hvordan å diagnostisere en defekt elektrisk motor vil hjelpe deg å finne årsaken til klimaanlegget problem.

Bruksanvisning


•  Koble klimaanlegget fra strømkilden. Fjern festeskruene som fester metalldekselet til klimaanlegget ramme, fjern deretter metall dekker å se den elektriske motoren.

•  Smell den elektriske motoren, men ikke plassere ansiktet for nær motoren. En sterk brent lukt er et tegn på brent magnetiske ledninger som fører til en åpen krets. Et åpent, eller frakoplet kretsen vil føre til at elektromagnet inne i motoren slutter å virke.

•  Se på viften er koblet til motoren. Vri viftebladene med klokken for å se om viften vil spinne fritt og lett. Viftebladene på en fungerende klimaanlegg elektrisk motor vil lett rotere noen runder når presset manuelt. En vifte som er vanskelig å bevege seg eller som sitter fast er et tegn på ødelagte lagre, eller foringer som holder motorspindelen på plass.

•  Koble varmepumpen til en strømkilde, og slå på apparatet. Observere viften og lytte til lyden produsert når du slår på klimaanlegget. Hvis motoren brummer, men slår seg ikke, spinne viftebladene med en pinne for å gjøre dem rotere. Hvis motoren roterer bare når trykket hver gang apparatet er slått på, så er det en stor sannsynlighet for at utgangs kondensatoren er defekt.

•  Kontroller ledninger kjører inn i den elektriske motoren og se etter tegn på brent eller skadet ledninger. Kortsluttede ledninger kan føre til at sikringen ryker og kutte strømmen av elektrisitet til motoren.

Tips og advarsler


  • Med mindre du er en elektriker, ikke forsøk å reparere, eller åpne den elektriske motoren. Det er ingen deler inni en elektrisk motor.
  • Arbeide med elektrisitet er svært farlig, utvise ekstrem forsiktighet ved inspeksjon av en elektrisk motor.