Hovudside

Informasjon om Larkspur blomster

by Walther

Informasjon om Larkspur blomster

Den ridderspore (konsolidering) er nært knyttet til den flerårig riddersporer, som det ofte er feil. Ridderspore er en årlig som ofte reseeds, og gir inntrykk av en flerårig.

Historie


Ridderspore er en klassisk hytte hageplante, og ble referert til av Shakespeare som lerke hæl. Det har vært dyrket i amerikanske hager siden pre-revolusjonære tider.

Navn Origin


Ridderspore har fått navnet sitt fra den dekorative sporen på slutten av sin blomst, som er fylt med nektar å tiltrekke pollinatorer.

Beskrivelse


Ridderspore stilkene er oppreist og kan vokse til 3 meter i høyden. Bladene er dypt kutt og Lacy utseende. Den blomstrer har fem begerbladene som danner en hul, innsiden av som ligger anleggets sanne kronbladene. Blomstene kan komme i blå, fiolett, rosa eller hvit.

Bruksområder


Ridderspore fungerer som en nektar kilde for sommerfugler og humler, og også en sommerfugl larve mat. Larkspurs blir ofte brukt som snittblomster. Master gartner Kay Jones anbefaler å bruke skyen ridderspore variasjon som en tørket blomst, siden de strålende blå og hvite farger holder til stede når det er tørt.

Omsorg


Larkspurs er lett vokst fra frø og liker en godt drenert jord i et solrikt sted.

Forsiktig


Frøene og bladene av ridderspore er giftige. Wild ridderspore forårsaker flere storfe dødsfall enn noen annen innfødt plante, i henhold til Colorado State University Extension.