Hovudside

Hvordan Grow fire Mix Fra Seed

by Walther

Hvis du liker fargerike fire blomster, er en frøblanding den beste måten å få et komplett utvalg, som fire o'clocks er tilgjengelig i nyanser av rødt, rosa, gul, hvit, magenta og striper. Fire o'clocks (Mirabilis Jalapa) er hardføre i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 9 til 10. I kjøligere klima, er fire o'clocks plantet som ettårige som blomstrer fra vår til den første frosten, men plantene ofte forlate nok frø til gjenvekst om våren. Fire o'clocks er oppkalt etter deres interessante blomster, som åpner i sen ettermiddag eller tidlig kveld.

Bruksanvisning


•  Forbered et godt drenert planting stedet der de fire o'clocks er utsatt for delvis eller fullt sollys. For å fremstille planting base, spade jorden til en dybde på 6 til 8 inches, og deretter bruke en rake å glatte toppen av jorden. Vanne planting flekk lett dagen før planting.

•  Plant fire frøblanding i den utarbeidede sted, slik at minst 12 til 24 inches plass mellom hvert frø, som fire o'clocks modne til busklignende planter som trenger god plass. Trykke frøene i jorda eller dekke frøene med 1/4 til 1/2 tomme av jord.

•  Vann planting området umiddelbart etter planting av frø. Vanne frøene med en spray vedlegg eller en vannkanne til å unngå å vaske vekk frøene. Etter frøene spirer, vann dypt nok til å mette røttene når toppen av jorda føles litt tørr. Ikke vann igjen før toppen av jorda tørker.

•  feed fire o'clocks hver måned, ved hjelp av en vanlig flytende hage gjødsel.

Tips og advarsler


  • Hummingbirds er tiltrukket av de trompetformede oppblomstringer av de fire o'clocks.
  • Selv om fire o'clocks tiltrekke sommerfugler og kolibrier, plantene vanligvis ikke er plaget av hjort.
  • Soaking fire frø i en bolle med varmt vann kvelden før planting er ikke nødvendig, men raskere spiring av ertestore frø.