Hovudside

Varianter av blåbær planter for sørlige USA

by Walther

Varianter av blåbær planter for sørlige USA

Blåbær er en av de mest populære typer bær i USA, og har mer enn 450 sortar hele verden, ifølge nettstedet Colorado State University Extension. Lowbush varianter vokser vilt i de nordlige delene av USA, mens flere highbush varianter er innfødt til sør. Rabbiteye er det mest vanlig dyrket type. Alle blåbær krever en sur jord med en pH mellom 4,8 og 5,4, ifølge University of Arkansas Division of Agriculture.

Rabbiteye


Rabbiteye (Vaccinium ashei) blåbær er innfødt til det sørøstlige USA, ifølge nettstedet Alabama Cooperative Extension, og vokser vilt i hele Alabama, sørlige Georgia og nordlige Florida. Rabbiteye tåler tørke og sommervarmen og er den mest pest og sykdom motstandsdyktig variasjon, i henhold til Clemson University. Det krever en pollinator, så plante to varianter for en pålitelig avkastning. Rabbiteye blåbær modne til forskjellige tider, så gartnere bør plante flere varianter for en tidlig, midseason og sen-sesongen innhøsting. Anbefalt tidlige varianter inkluderer Climax, Brightwell og Beckyblue, ifølge Alabama Cooperative Extension System. Midseason varianter inkluderer Tifblue og powder. Prøv Baldwin, Centurion og Choice for sen-sesongen avlinger.

Nord-highbush


Den nordlige highbush blåbær (V. corymbosum) er den mest kultiverte blåbær i USA og produserer overlegen frukt. Det krever kalde vintertemperaturer, skjønt, og vokser i de nordlige områdene av Arkansas til forhøyede områder så langt sør som Alabama. Som alle blåbær nordhighbush varianter trives i sure, godt drenert jord og full solen. Fordi denne varianten er sjelden dyrket i sør, søke råd fra en lokal fylke forlengelse kontor for varianter som vokser godt i ditt område. )

Southern highbush


Southern highbush er en hybrid av rabbiteye og nordlige highbush varianter. Det er egnet for områder så langt nord som Arkansas og så langt sør som interstate motorvei 20, ifølge University of Arkansas Division of Agriculture. Av de tre varianter dyrkes i sør, er Southern highbush den mest tørke og varme-tolerant, ifølge Clemson University. Ozarkblue er en patentert variasjon utgitt i 1996. Den produserer produktive, søte bær med rentene så høye som 15 pounds. per plante. Den modnes én uke tidligere enn de rabbiteye varianter, men blomstrer senere. Summit Southern highbush er en ikke-patentert variasjon utgitt i 1998. Den produserer 8 til 10 pounds. av frukt per plante. I testing, begge varianter produsert avlinger konsekvent selv når rabbiteye avlinger gikk tapt for frost. Southern highbush er selv pollinerende, men produserer større frukt hvis en pollinator plante dyrkes.