Hovudside

Hvordan Grow Urter for nybegynnere

by Walther

Hvordan Grow Urter for nybegynnere

Det beste stedet å begynne når de bestemmer seg for å dyrke urter for første gang er å velge urter som du allerede bruker i dine kulinariske retter. Legg bare ett mer urt som er en du har lyst til å prøve. Hvis du er usikre, et godt utvalg av urter er søt basilikum, timian, gressløk, persille, rosmarin og salvie. En urtehage kan være en liten hjørnetomt på siden av tunet eller det kan bli innarbeidet i grønnsakshagen. Den enkleste måten å dyrke urter er i beholdere. Beholdere kan brukes til urt planting, selv når du har lite uterom. Plasser urt potter på terrassen, dekk eller leilighet landing.

Bruksanvisning


•  Les instruksjonene på frøet pakke for frø dybde planting. Hver type urt frø vil kreve forskjellige planting instruksjoner. Imidlertid er den generelle regelen at jo mindre frø, jo mer grunne den er plantet.

•  Fyll en seeding brett med en generell potting jord, funnet i barnehagen eller hagesenter, til ½ tomme fra toppen. Seeding skuffer har individuelle avdelinger for hvert frø, med en avtakbar bunn skuff som fanger overflødig vann.

•  Fukt jorden med en vannsprøyte. Rør jorda for å fukte det jevnt.

•  Plant frøene i henhold til produsentens forslag. Mark hver frøplante rommet, slik at du vet hva de er senere.

•  Dekk seeding skuffen med et ark med klar kjøkken plastfolie. Plastfolie er ment å holde jorda fuktig og frøene varm. Løft opp plastfolie og spray forsiktig jorda når det begynner å tørke.

•  Plasser seeding skuffen i et solfylt vindu. Fjern arket klar plastfolie så snart frøene spire (spire), i ca to til tre uker. Fortsette å sprøyte vann på jorda som det begynner å tørke.

•  Når spirene er 4 til 5 inches høy (ca 5 uker), transplantere dem i 6-tommers leire potter. Man kan også bruke en stor gryte å transplantere flere av samme type urter eller en blanding av forskjellige typer. Ikke plasser urt planter utendørs til siste frost er over.

Tips og advarsler


  • Urter og andre planter som dyrkes i leire potter trenger mer vanning enn bakke dyrket urter. Husk å sjekke jorda ofte for tørrhet.